Internationalisering

Naast heel veel aandacht in de vakken voor internationale en Europese oriëntatie heeft College Den Hulster veel extra activiteiten voor de tvwo-ers:

Leerjaar 1: De brugklassers tvwo hebben in het voorjaar een uitwisseling met een school in Duitsland. Twee tweetalige gymnasia, Rheinkamp Gymnasium in Moers en Goethe Gymnasium in Dusseldorf, werken met onze tvwo-afdeling samen om een onvergetelijke week te organiseren. Elke leerling gaat twee dagen/nachten naar een gezin en school in Duitsland en elke Duitse deelnemer is twee dagen/nachten te gast in Nederland.
De voertaal is Engels, ook voor de ontvangende ouders.
Op de school wordt een educatief programma afgewerkt met lessen en een project rond Europese onderwerpen, met presentatie. Daarnaast is er een bezoek aan de stad en bezienswaardigheden in de regio. Dit afgewisseld met een recreatieve invulling door de school en de gastgezinnen. Deelname is verplicht.

Leerjaar 2: Onze leerlingen van klas 2tvwo hebben in het voorjaar een excursie naar Brussel met hun Duitse partners van het jaar ervoor. Doel is het bezoeken van Europese instellingen en attracties. Vooral de (noodzaak van) Europese eenwording wordt aan de orde gesteld, met ook de diverse beleidsterreinen en de bijbehorende kansen en problemen. Deelname is verplicht.

Leerjaar 3: De derde klas tvwo gaat in mei op studiereis naar Cambridge in Engeland. Hier wordt een week lang verbleven in gastgezinnen en wordt aan een talenschool een extra uitdagend en verdiepend programma rond taal en cultuur onderwezen. Daarnaast zijn er diverse activiteiten met stadsbezoek, avondvertier, een formal dinner aan St. Catherine’s College en museumbezoek. Deelname is verplicht.

Een beperkt aantal derdeklassers van het tvwo kunnen participeren in het dramafestival dat in juni wordt gehouden in Bishop’s Stortford, Engeland. Dit wordt georganiseerd door de samenwerkende scholen in tto-netwerk-oost en scholen in Engeland. 

Leerjaar 4: In klas vier is er geen verplichte deelname aan een internationaliseringsactiviteit. Wel is er gelegenheid tot deelname aan de vele culturele reizen die worden aangeboden: Londen, Parijs, Berlijn en Rome. Ook wordt er veelal door 4tvwo-ers deelgenomen aan de Comenius-uitwisseling met Madrid die elk najaar plaatsvindt.

Leerjaar 5: Vijfdeklassers gaan in april/mei naar Dublin in Ierland. In de voorstad Malahyde verblijven de leerlingen in een gastgezin en volgen onderwijs in taal en Ierse cultuur aan het Irish College of English. Dit wordt gecombineerd met bezoeken aan de stad Dublin en andere belangrijke bezienswaardigheden in de omgeving. Deelname is verplicht.