Finale VakkanjerWedstrijden 2014

de video

Minister Bussemaker: 'Vakmanschap is onontbeerlijk voor toekomst Nederland' 

vakkanjer2014-06

"Vakmanschap is onontbeerlijk voor de toekomst van Nederland." Dat was vrijdagavond de boodschap van minister Bussemaker (OCW) voor de finalisten van de (Junior) VakkanjerWedstrijden in Den Haag. De laatste finale in de Fokker Terminal was een meer dan waardig slotakkoord van weken vol strijd en vakmanschap. Op Facebook vind je alle berichten foto's en video's!

Regiofinales Junior Vakkanjers 2014

Videodagboek regiofinale Junior Vakkanjers bij het Sondervick College in Veldhoven from Junior Vakkanjers on Vimeo.

Ze waren de afgelopen twee weken door heel Nederland te zien: de Junior Vakkanjers en de Junior Vakkanjers Instalektro. Ruim 300 vmbo-talenten verschenen aan de aftrap van de regiofinales. Terugkijken? Het videodagboek van Veenendaal vind je hier. Ook het videodagboek van Veldhoven staat online! En natuurlijk kun je alle foto's en berichten over de regiofinales terugvinden op Facebook en Twitter

André Kuipers: 'Finaleplaats is al een medaille waard' 2014

Videoboodschap André Kuipers bij finale Junior VakkanjerWedstrijden 2014 from Junior Vakkanjers on Vimeo.

De winnaars van de regiofinales konden met hun amfibievoertuigen vrijwel meteen doorrijden naar Den Haag voor de landelijke finale. In de Fokker Terminal lieten de Junior Vakkanjers en de Junior Vakkanjers Instalektro zien dat ze de 'grote' Vakkanjers dicht op de hielen zitten. Astronaut André Kuipers sprak in een videoboodschap tijdens de prijsuitreiking lovende woorden over de Junior Vakkanjers: "Jullie kunnen iets wat veel mensen niet kunnen. Dat jullie hier staan in de finale is eigenlijk al een medaille waard."

Alle foto's van de finale in Den Haag vind je hier, de medaillewinnaars hier!

Volop aandacht voor Junior Vakkanjers 2014

vakkanjer 2014-07

De camera's en microfoons wisten de Junior Vakkanjers te vinden in de afgelopen twee weken. Een kleine greep uit de media-aandacht: twee video's op Telegraaf TV (hier en hier), items van RTV Utrecht, Radio Capelle, RTV Apeldoorn en Omroep Zeeland. Ook regionale kranten als het Eindhovens Dagblad en het Friesch Dagblad besteedden aandacht aan de vmbo-talenten.

vakkanjer 2014-08  vakkanjer 2014-10   

17 maart 2013

Videodagboek

14 maart 2013

Video's Jr. Vakkanjer College Den Hulster


College Den Hulster deel 1

College Den Hulster deel 2

13 maart 2013

Promotiefilms Junior Vakkanjers.

Jr. Vakkanjers 2012

Jr. Vakkanjers RDM

14 februari 2013

Finales in de Regio

In maart 2013 is het zo ver. Dan weten we welke winnende teams hun scholen gaan vertegenwoordigen in de finales! In elke regio in Nederland strijden de allerbesten tegen elkaar. Tijdens de wedstrijddag worden de ontwerpen weer in elkaar gezet en nog verder opgepimpt. Daarna is het tijd de Taxi in het echt te testen! Aansluitend bepaalt een deskundige jury welk ontwerp het beste werkt. Wie wordt het beste team hun regio, wie bouwt de Taxi van de toekomst?

Locaties

College Den Hulster – Venlo (14 maart) Calvijn College – Krabbendijke (15 maart) IJsselcollege – Capelle aan den IJssel (18 maart) Trias VMBO – Krommenie (19 maart) OSG Singelland – Drachten (20 maart) ROC van Twente – Hengelo (21 en 22 maart

Team Veni-vidi-vici

Maxim Baert, Mathieu Grubben, Ben Creemers, Jorn Kleinherenbrink, Guido van den Broek

Docent: W. van den Beucken

Team Toek-Toek

Sten Kusters, Justin Driessen, Justin Truijens, Leonardo Vossen, Alain Zwinkels

Docent: W. van den Beucken

3 december 2012

De afdeling Metaaltechniek gaat mee doen aan de jrvakkanjer wedstrijd met twee teams. Wellicht wordt deze wedstrijd op CDH Technodome georganiseerd. Er moet een stadstaxi gemaakt worden. Op bijgaande foto's zie je al een knutsel product van enthousiaste leerlingen.