Shape

Wat is Shape?

Het project SHAPE is een leefstijl project voor jongeren binnen het voortgezet onderwijs die te kampen hebben overgewicht en/of een ongezonde leefstijl, van 11 tot 15 jaar.

In samenwerking met de 3 onderwijsinstellingen binnen de gemeente Venlo, Viecuri en de maatschappelijke tak van VVV Venlo een aantrekkelijk programma opgezet voor deze jongeren.

Het project

Het project duurt plusmines 15 weken. Hierna kan er gekozen worden om een na-traject te doorlopen. Het volledige programma duurt ongeveer 22 weken.
Lifestyle, voeding en sport & bewegen zijn de drie pijlers die centraal staan. Het project bestaat uit een gezondheidscheck, sportlessen, bootcamplessen en theorielessen waarin advies wordt gegeven over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.
Er zijn twee lesmomenten per week. Het eerste moment is een sportmoment van een uur waarin intensief gesport wordt in groepsverband. Bij voorkeur is dit een bootcamp-les. De belangrijkste doelen binnen deze lessen zijn; het creëren van een positief zelfbeeld, doorzettingsvermogen en samenwerken in een groep.

Het tweede moment in de week is een gecombineerde les van twee uur waarin een uur gesport wordt. Bij voorkeur is dit een looptraining/cardio training. Het andere uur wordt ingevuld met een theorieles , afwisselen in het teken van voeding of lifestyle. De voedingslessen worden gegeven door een diëtist of gewichtsconsulent. De lifestylelessen worden gegeven door een lifestylecoach. De ouders/verzorgers van de deelnemers worden uitgenodigd tijdens 4 theorielessen.
Afhankelijk van het aantal deelnemers kan gekozen worden om de groep in 2 subgroepen te verdelen. Dit geeft meer rust tijdens de theorielessen. Zodra er 2 subgroepen zijn heeft groep 1 tijdens de gecombineerde les eerst een uur theorie en daarna praktijk. Bij groep 2 is het dus net andersom. Bij bootcamp kan er gekozen worden om alle deelnemers in één groep te plaatsen.
Verder zullen er 6 Kick4Body&Mind lessen gegeven worden deze staan in het teken van Fysiek en mentaal sterker worden. (weerbaarheid).
Een keer per twee weken worden de deelnemers getest op gewicht en vetpercentage. Dit wordt bijgehouden in het individueel logboek, zodat de deelnemers en ouders de voortgang kunnen bekijken.

Locatie
De cursus wordt uitgevoerd op verschillende locaties in Venlo.
Voor meer informatie kun u terecht bij Imke Bourgonje-Buskens. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Flyer Shape voorkant

flyer Shape achterkant