De Stichting Technodome en Bedrijf organiseert van 2-4 februari weer een nieuwe editie van de Kies Techniekdagen voor de basisschooljeugd uit de regio Venlo-Peel en Maas. Zoals gebruikelijk vindt deze plaats in het Technodôme aan de Hagerhofweg 15 te Venlo.

Doel van de manifestatie is de instroom naar technische opleidingen en beroepen te bevorderen. Voor deze manifestatie hebben +/- 1500 leerlingen van groep zeven van een vijftigtal basisscholen uit de regio Venlo-Peel en Maas ingeschreven. Zij komen daar op een speelse en actieve manier kennis maken met allerlei vormen van techniek.

Ter voorbereiding op het manifestatiebezoek wordt op school een lesbrief behandeld over techniek. Daarin is bovendien een ontwerpwedstrijd opgenomen. De kinderen gaan daarmee in de klas aan de slag en proberen zo uiteindelijk een carnavalswagen te maken. De fraaiste creaties worden dan tijdens de manifestatie tentoongesteld en uiteindelijk ook beoordeeld. De winnende klas maakt daarbij kans op een leuke techniekprijs.

Donderdag en vrijdag bezoeken de leerlingen klassikaal en onder begeleiding van de leerkrachten deze manifestatie. De doe-opdrachten worden hen daarbij aangeboden door de vakleerkrachten uit het technisch onderwijs (VMBO t/m HBO/WO) en van verschillende bedrijven en instellingen uit de sectoren bouw, metaal/werktuigbouw, elektro- en installatie, design&technology, procestechniek en mobiliteit en transport. Daarnaast nemen ook enkele speciale instellingen hieraan deel zoals Mad Science, Continium Discovery Center en dit jaar voor het eerst ook de TU Twente

Op zaterdag 4 februari kunnen de kinderen van 10-12 jaar hier (opnieuw) en nu met hun ouders terecht. De opzet van deze dag is nog spectaculairder omdat die dag ook vele technische bedrijven aanschuiven in het Technodome. Ook zij zullen de jeugd eveneens technisch gaan vermaken met allerhande doe- en maakopdrachten, zoals bijv. met een flight simulator, virtual realitybril, programmeerbare robots e.d.

De manifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Venlo, de Gemeente Peel en Maas, de Stg. Bosit, OTIB en tal van technische bedrijven uit de regio.

Kies techniek foto