Leerlingenraad

De leerlingenraad is een groep leerlingen die 1 keer per maand vergadert over allerlei kwesties binnen onze school die direct met leerlingen te maken hebben. Dit met als doel om zo de schoolervaring van elke leerling zo aangenaam mogelijk te maken. In de leerlingenraad zitten leerlingen uit verschillende jaren van het VMBO, Havo en VWO.

Als lid van de leerlingenraad houd je je bezig met de vernieuwing en verbetering van onze school en kan je je mening laten horen over wat jij belangrijk vindt. Zo kan je echt invloed hebben op dingen die volgens jou moeten veranderen. Lijkt het je leuk om mee te denken over het verbeteren van onze school en zou je zelf graag nog meer betrokken willen zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je nieuwsgierig naar wat de leerlingenraad vorig jaar zoal heeft bereikt? Neem een kijkje in ons Jaarverslag 2017/2018!

Binnen de leerlingenraad zijn er verschillende commissies. De leden in zo’n commissie houden zich gericht bezig met een bepaald onderwerp. De commissies zijn:

• Activiteitencommissie
    Deze commissie houdt zich bezig met het organiseren van evenementen en themadagen op school, met als doel om op school een leuke en betrokken sfeer te creeën. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld de lerarendag en een gedichtenwedstrijd georganiseerd. Wij staan altijd open voor suggesties dus als je een goed idee hebt kun je altijd contact met ons opnemen.
  • Verbeteringscommissie
    Deze commissie verdiept zich in het oplossen van problemen op school, en de verbetering van het onderwijsproces. Leden van deze commissie ontvangen klachten over allerlei onderwerpen van de leerlingen via bijvoorbeeld een e-mail of een brief in onze brievenbus. Ze gaan dan in overleg met de directie om een oplossing te vinden. Heb jij nog een idee om de school te verbeteren? Neem vooral contact met ons op!
  • PR-Commissie
    PR staat voor Public Relations. Dit houdt in dat deze commissie zich bezighoudt met het onder de aandacht brengen van de leerlingenraad bij jullie, de leerlingen. Zo houden we onze pagina op de schoolwebsite up-to-date, gaan we geregeld langs in klassen en proberen we nieuwe leden te vinden. Ook vertegenwoordigt deze commissie de leerlingenraad op verschillende evenementen, zoals de jaarlijkse open dag.

Heb je zelf vragen, klachten, op- of aanmerkingen? Laat het ons weten! Wij helpen je graag verder.

Je kunt contact met ons opnemen door:

- een briefje achter te laten in onze brievenbus (aan de achterkant van het onderzoekslab).
- een van onze leden aan te spreken.

De leerlingenraad van het schooljaar 2018 - 2019 bestaat uit de volgende leden:

Marieke Rutten   6VB Voorzitter
Jelte Lokerse  5VB     Vicevoorzitter