Schoolagent

Even voorstellen...

 

Onze namen zijn Tessa Demandt en Anke Knelissen en werken bij het Nationale politie basisteam Venlo-Beesel.

Wij zijn op College Den Hulster contactpersoon voor de "Veilige School", ook wel schoolagent genoemd.
We zullen Den Hulster op verzoek en preventief bezoeken. We verschaffen duidelijkheid waarvan men melding en/of aangifte kan of moet doen, gebeurd op school en in de directe omgeving van school.
Denk hierbij o.a. aan:
* vernielingen - mishandelingen - baldadigheid - bedreigingen via Facebook /WhatsApp- diefstal - verboden wapens - drugs - vuurwerk - slachtoffer loverboys - cyberpesten - etc.
Wanneer wij je niet kunnen helpen, zullen we je doorverwijzen naar de juiste hulpinstantie.

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Het bezoekadres van politie Venlo - Beesel is Rijnbeekstraat 1 te Venlo, we zijn 24 uur per dag open en bereikbaar.
Als we niet op het bureau aanwezig ben, laat dan bij het bovenstaande telefoonnummer je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.

Convenant Veilige School

Het doel van dit convenant is dat zowel de leerlingen, personeel als bezoekers van de school veilig zijn en zich veilig voelen binnen de school- en leeromgeving. Veiligheid op scholen staat niet los van veiligheid in de wijk, op straat of in publieke gebouwen. Het heeft ook nauwe raakvlakken met veiligheid en geborgenheid in de privésfeer en in het gezin.


Partners
Partners in dit convenant zijn de gemeente, de school, de politie en Bureau Halt, met ieder zijn eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van schoolveiligheid.

 

Team Limburg

halt

Looskade 8
6041 LE Roermond
T 088 115 39 00
F 088 115 39 01
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

gemeente venlo

Telefoon 14 077 (5 cijfers)
(bellen uit het buitenland: 0031(0)77 - 359 66 66
Fax: (077) 359 67 66

Taken en verantwoordelijkheden partners
• De gemeente is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het veiligheidsbeleid.
• De school is op grond van de Wet op de Arbeidsomstandigheden verantwoordelijk voor de bevordering van de arbeidsomstandigheden en daarbij inbegrepen de veiligheid en het welzijn van schoolpersoneel, leerlingen en bezoekers in het schoolgebouw, op het schoolterrein en in de directe omgeving van de school.
• De Politie is belast met de handhaving van de wet- en regelgeving en de openbare orde onder verantwoordelijkheid van het bevoegd gezag.
• Bureau Halt levert een bijdrage aan de preventieve en bestrijding van jeugdcriminaliteit bij jongeren tot 18 jaar.