D&T en Kinderboerderij Hagerhof...   

Dit schooljaar gaan de leerlingen van de 2e klassen Design & Technology aan de slag in opdracht van Kinderboerderij Hagerhof in Venlo, gelegen vlakbij onze school. Binnen dit nieuwe ontwerp project gaan de leerlingen een product ontwerpen en maken voor deze kinderboerderij, waarbij het vooral gaat om de belevingswereld van kinderen tot en met 12 jaar. Dit project wordt een grote ontwerpwedstrijd! Waarbij leerlingen in individueel of in tweetallen de ontwerpcyclus doorlopen. Alvast vooruitlopend op de oriëntatiefase van dit project, brachten de leerling van 2DT vandaag al een bezoek aan de kinderboerderij om te zien wat ze daar allemaal al in huis hebben. 

 

Aan de hand van een programma van eisen, en hun eigen onderzoek, brengen de leerling zelf de kaders, wensen en eisen voor dit project in beeld. De schetsen en tekeningen die de leerlingen hierbij maken van verschillende ideeën worden dankbaar bewaard in het archief van Stichting Hagerhof.

 Uiteindelijk bouwen de leerlingen hun ideeën (of de schaalmodellen) in de werkplaats van onze school, waarna hun complete productplan wordt voorgelegd aan een jury van docenten en medewerkers van de kinderboerderij. Zo kan worden besloten welke ideeën ook echt binnen de boerderij zullen worden gerealiseerd. Uiteraard onder leiding van de jonge D&T-ontwerpers zelf!

 

kinderboerderij 1

kinderboerderij 2

kinderboerderij 2

kinderboerderij 1

kinderboerderij 10

kinderboerderij 3

kinderboerderij 3

kinderboerderij 4

kinderboerderij 4

kinderboerderij 5

kinderboerderij 6

kinderboerderij 7

kinderboerderij 8

kinderboerderij 9

kinderboerderij 10