Envoyer un vlog à Bruxelles!

Eind maart/begin april hebben de leerlingen Frans uit 4havo en 5vwo een Franse vlog gemaakt voor Madame Hiernaux uit Brussel. Aangezien Nederland sinds 16 maart in een intelligente lockdown zit, volgen onze leerlingen digitaal afstandsonderwijs. Ook in België is er sprake van een lockdown (“un confinement”) en heeft ons buurland zelfs te maken met nog meer beperkende maatregelen. Om te zorgen voor meer verbroedering, een taalkundige en culturele uitwisseling, hebben onze leerlingen Franse filmpjes gemaakt. Ze hebben zich hierin voorgesteld, verteld over de huidige situatie in Nederland rondom het coronavirus en 5 vragen gesteld aan Madame Hiernaux.

Natuurlijk was Madame Hiernaux razend enthousiast over dit idee en heeft ze voor beide klassen een vlog terug gemaakt. De leerlingen hebben haar filmpje bekeken en vervolgens samengevat. Het was voor iedereen een leuke, leerzame en creatieve ervaring!

Klik hieronder om enkele vlogs te bekijken.

- Vlog Cas 4havo
- Vlog Lisan 5vwo