Restauratie van het kruis van het voormalige klooster van Baexem.

Een klein verslag, van een grote hoeveelheid werk door veel verschillende leerlingen en begeleiders van College Den Hulster (VMBO) en Gilde Opleidingen (MBO).

Op 6 januari 2015 hebben enkele derdejaars leerlingen metaaltechniek van College Den Hulster, met behulp van enkele begeleiders, het in zeer slechte staat verkerende kruis gedemonteerd. Gedurende verschillende schooljaren hebben vele leerlingen en docenten hun bijdrage geleverd aan de restauratie van het kruis. Door de grote zorgvuldigheid waarmee gewerkt is en de beperkte beschikbare tijd van leerlingen en docenten, heeft de hele restauratie een behoorlijke tijd in beslag genomen. Zo hebben wij met hulp van verschillende bedrijven gebruik kunnen maken van moderne en duurzame technieken voor het afwerken van dit mooie kruis , C&T techniek, Thielco Reuver. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot een mooi eindproduct .

Na 5 jaar is uiteindelijk op 21 januari 2020 het gerestaureerde kruis weer teruggeplaatst. Hier mag iedereen die er in de afgelopen 5 jaar aan gewerkt heeft, trots op zijn.

Restauratie van het kruis van het voormalige klooster van Baexem.docx 3 page 1

Met dank aan,
De leerlingen/studenten en docenten metaaltechniek/ PIE van College Den Hulster en Gilde Opleidingen Venlo.