Maandag 23 april aanstaande gaan de projectdagen weer van start op College Den Hulster.
Miranda Verspay en Renate Quicken (resp. docenten Nederlands en Duits) vonden het een leuk idee om gebruik te maken van de unieke geografische ligging van Venlo t.o.v. Duitsland om zodoende de mondelinge spreekvaardigheid te oefenen. Ze hebben hiervoor een opdracht uitgewerkt, hetgeen voor alle 2TK-klassen betekent, dat ze op maandag Duitsers gaan interviewen in de binnenstad van Venlo. Tijdens de Nederlandse les hebben de leerlingen zelf vragen opgesteld, die ze vervolgens tijdens de Duitse les vertaald hebben. Deze vragen vormen de enquête, die ze gaan afnemen in tweetallen. Op het einde van deze projectdag wordt de inzet van de leerlingen beloond door een traktatie, gesponsord door de 2 Brüder von Venlo.
Na de meivakantie worden de resultaten van de enquête per klas uitgewerkt en gepresenteerd in het OLC, waarbij iedere klas zelf een paar vertegenwoordigers mag uitkiezen, die dit gaan doen. De klas met de beste presentatie wordt getrakteerd op een typisch Duitse lekkernij....

Duitse vlag 200 x 266