College Den Hulster vindt het belangrijk dat leerlingen weten wat er zich allemaal afspeelt in de bibliotheek in Venlo. 
Hierbij dan ook de nieuwsbrief van 'Bibliotheek Venlo'. Veel leesplezier.
 

BiebNieuws

december 2019 / januari 2020

biebnieuws

Ziehier, BiebNieuws nummer 2 op je scherm! In deze bomvolle editie weer allerlei toffe kijk- en leestips, een poëzie avond bij de bieb met Elten Kiene en met gedichtenwedstrijd waarmee je vette prijzen kunt winnen. 

Ik wens je veel leesplezier.

 

Tessa Geurts 

Lees- en mediaconsulent VO van de Bibliotheek Venlo 

 
Een lees- en kijktip ineen!
 
Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

De eerste jeugdroman over Black Lives Matter die is geïnspireerd door en gebaseerd op meerdere fatale schietpartijen door politie-agenten op ongewapende zwarte jongeren: o.a. Tamir Rice (12), Oscar Grant (13), Trayvon Martin (17), Michael Brown (18).

Het boek is in 2018 verfilmd met in de hoofdrol Amandla Stenberg als Starr, Russel Hornsby als haar vader 'Mav', Common als haar oom Carlos en Anthony Mackie als drugsdealer King.

Mooi meegenomen: dit boek mag je in de onderbouw in veel gevallen lezen voor je lijst. Het heeft niveau 3, 12-15 jaar. Check dit wel altijd even bij je docent. By the way: de Engelse versie is ook te leen.
Meer info over het boek
Naar de trailer van de film
Het boek of de dvd lenen bij de Bibliotheek Venlo
Let op: als je dit boek wil lenen -en op school op wil halen-, moet je deze even via MediatheekWise reserveren en niet via de Bibliotheek.
 
Elten Kiene | Brandwerk - Altijd Bezig
Dichtervrij!
 
Op woensdag 5 februari van 20:00 m- 21:3- uur organiseert de Bibliotheek Venlo als afsluiting van de poëzieweek voor het eerst 'Dichtervrij'. Een avond vol poëzie en mooie verhalen. Rapper Elten Kiene vergezelt ons vanavond en laat zien (en vooral horen) waar spoken word voor staat. Natuurlijk maken we vanavond ook de winnaars van de dichtwedstrijd bekend.

Kun jij goed schrijven? Ben jij creatief met woorden en heb je gevoel voor dichten, rappen, spoken word of songteksten schrijven? Doe dan gauw mee met de dichtwedstrijd van Dichtervrij. De drie mooiste inzendingen winnen een vette prijs.

Wil je meer weten over de dichtwedstrijd en/of een gedicht insturen? Klik dan HIER.

Heb je eerst nog wat tips en inspiratie nodig? Kijk dan HIER.

Wist je trouwens dat gedichten niet altijd in boeken willen wonen? Soms vliegen ze vrij rond. Met Wolk kun je ze zien en lezen. Zo sta je ineens in een wolk van poëzie!

Met gebruik van augmented reality komen gedichten tot leven. Via de gratis app Wolk kun je, en andere bezoekers van de bibliotheek, in de bibliotheek door een virtueel museum vol poëzie wandelen.

In de Bibliotheek staat een 'Wolk-totem'. Volg de instructies die hier op staan en een wereld vol poëzie gaat voor je open!

 

Het huis van de Kerstman en meer
 

Ook dit jaar strijkt de Kerstman weer neer in de Stadsbibliotheek! Van 9 december tot en met de kerstvakantie is het huis van de kerstman weer te bewonderen in de Bibliotheek. Vind je jezelf iets te groot, cool of stoer om hiervoor naar de bieb te komen? Kom dan gewoon een boek, dvd of game lenen of lekker STEKken. Gluur even binnen of kom gezellig met je kleine broertje, je nichtje of je oppaskindje. Zo geniet je stiekem toch nog mee! ;-)

En als je dan toch onderweg bent, kijk dan ook eens naar alle andere mooie dingen die in de gemeente georganiseerd worden rondom kerst. Denk aan Venlo on Ice, de kerstmarkt in Velden op 19 december of het Scrooge Festival in Arcen. 

 

Naar de agenda van het huis van de Kerstman
 
Te grappig... Ton en Liesbeth klagen over een boek.
 
Leesinspiratie gezocht?
Bekijk hieronder vier interessante boekentips. Dit keer (hart)verwarmende boeken om lekker bij weg te dromen of om mee te leven óf waarbij de adrenaline zorgt voor de nodige warmte in deze koude maanden!
Trinkets
Met veel humor en hartverwarmend, bekend van Netflix
Tags: Schoolleven, Identiteit, Vriendschap, Winkeldiefstallen
Trinkets - Kirsten Smith (onderbouw hv)
Bloedstollend spannend: Password van Mirjam Mous
Tags: Thriller, Ontvoering, lezen voor de lijst N1 (12-15), Vriendschap, Spannend
Password - Mirjam Mous (onderbouw en middenbouw vmbo en hv)
Wat gebeurd er als je ineens nergens meer geld voor hebt?
Tags: Misdadigers, Armoede, Realistisch
Vette crisis - Joke Janssen (bovenbouw vmbo, middenbouw hv)
Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt?
Tags: Spanning, Moord, Verfilmde boeken, Lezen voor de lijst N2 (15-18)
Cel - Charles den Tex (bovenbouw vmbo, bovenbouw hv)
Let op: als je een van de titels wil lenen -en op school op wil halen-, moet je deze even via MediatheekWise reserveren en niet via de Bibliotheek.
 
Opening vernieuwde jeugdbieb in de Bibliotheek Venlo
Op 22 januari wordt de vernieuwde jeugdbieb in de Bibliotheek Venlo officieel geopend met allerlei festiviteiten en activiteiten voor jong en iets minder jong. Voor de jeugd is er de mogelijkheid de nieuwe jongerenhoek met een heleboel nieuwe boeken te komen bewonderen. Verder is er een boekenmarkt met tweedehands boeken, waar je voor een prikkie allerlei tofs kunt komen scoren. Bij zijn? Kijk op de agenda van onze website voor meer informatie.
 
Uiteraard zijn alle genoemde titels in deze nieuwsbrief beschikbaar bij de Bibliotheek Venlo.
Op de hoogte blijven van nieuws, informatie en activiteiten van de Bibliotheek Venlo? Bekijk het op: www.bibliotheekvenlo.nl

Tot de volgende BiebNieuws in februari!
Facebook
Twitter
Heb je nog vragen over biebzaken naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Stuur me dan gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Groetjes, Tessa
 
Facebook
Twitter
Link
Website
 
Copyright © Bibliotheek Venlo, All rights reserved.


Our mailing address is:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.