College Den Hulster (afdeling Bouwen, Wonen en Interieur, voor de meeste mensen nog altijd Bouw en Hout) werkt mee aan de Passiespelen te Tegelen.

Misschien dat sommigen van jullie zich afvragen wat er nu weer gebeurt op College Den Hulster, meer specifiek aan de kant van het Technodôme?
Bij de fietsenstalling van het VMBO staat een oude container, er werden platen multiplex en hout gebracht. Er lopen “vreemde” personen rond bij de bouw- en houtafdeling (BWI). En ook in de personeelskamer zijn die twee personen soms te zien.
Om hierbij nog eens in herinnering te brengen dat College Den Hulster een samenwerkingsverband is aangegaan met de Stichting Passiespelen in Tegelen.
Dat betekent in dit geval dat een gedeelte van het decor bij ons op school wordt voorbereid.

Beeldend kunstenaar Jos Beurskens (https://josbeurskens.nl/ ) heeft een eigentijds ontwerp gemaakt van een olijfboom die oorspronkelijk als een geheel zou worden neergezet, maar later vanwege afmetingen en veiligheid werd aangepast naar drie afzonderlijke vormen. Hierbij enkele foto’s:

passie01
Een montageafbeelding zoals het moet worden.

De afzonderlijke maquettes die als voorbeeld dienen voor de uiteindelijke uitvoering als de aparte onderdelen zoals hierboven gemonteerd. Met hieronder nog eens het grootste onderdeel.

passie02 passie03

Jos Beurskens (links) wordt geholpen door een collega kunstenaar: Luc Bouwens uit Venray (rode overal).

passie04 passie05

En die stapel hout hieronder moet natuurlijk ook verwerkt worden tot hanteerbare onderdelen en daarvoor is de afdeling van houtbewerking uitermate geschikt.

passie06 passie07

In een volgend stadium gaan leerlingen meehelpen met het maken van de verschillende kubusvormen en de montage daarvan op de “stammen” en takken. Zo wordt het ook met de inzet van leerlingen een echt project van Colllege Den Hulster voor de Passiespelen.

Wim Huijbers, ex-docent van de bouwafdeling.