De leerlingen en personeelsleden van College Den Hulster hebben vrijdagmiddag 20-12-2019 een bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald voor de Stichting Holland4ALS. Dit geld werd door leerlingen bij elkaar gebracht door deel te nemen aan GEENLES4ALS op donderdag en COOL4ALS op vrijdag. Het bedrag was veel hoger dan de 3000 euro die College Den Hulster zich tot doel had gesteld. Absoluut hoogtepunt van de Goede Doelen Dagen was de IJsbadchallenge die naast veel geld ook veel publiciteit van de lokale en regionale media opleverde.

Ruim 70 leerlingen en personeelsleden liepen warm voor de uitdaging om onder begeleiding van een koude instructeur 1 volle minuut in een zwembad met 300 kg aan ijsblokjes te gaan zitten. Een coole actie die werd gadegeslagen door honderden leerlingen en familieleden en waarvoor de leerlingen zelf sponsors zochten door middel van een sponsorkaart. COOL4ALS werd gehouden op het schoolplein aan de Glenn Corneille Aula. Binnen was een grote sfeervolle kerstmarkt aan de gang en ook deze markt heeft een aanzienlijke bijdrage opgeleverd voor het totaalbedrag.
College Den Hulster heeft afspraken gemaakt met Holland4ALS en zal zich voor minimaal drie jaar committeren aan dit goede doel. Meerdere goede doelen acties zullen volgen om zo samen de strijd aan te gaan tegen de spierziekte ALS.