Dat (oud-) LOOT-leerlingen van College Den Hulster ontzettend goed scoren in Nederland en ver daarbuiten, werd afgelopen donderdag weer duidelijk bij het Venlose Sportgala in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar werd Candy Jacobs uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar, Max Warmerdam ging er met de titel sportman van het jaar vandoor en het Sporttalent van Venlo was Karter Dani van Ruiten. Dat staat te lezen op de websites van Omroep Venlo en Venlo Online.

Candy
Candy Jacobs (oud-LOOT-leerling) liet concurrenten Manon Smeets (oud-LOOT-leerling) en Lynn Wilms (oud-LOOT-leerling) achter zich. De Tegelse skatester eindigde op het EK en WK net naast het podium, maar op de prestigieuze Dew Tour pakte ze brons. Jacobs staat al jaren aan de top van het skaten en is de huidige nummer twee van de wereld. De Tegelse skatester hoopt mee te doen met de Olympische Spelen komend jaar, als skaten voor het eerst een olympische discipline is.

Max
Schaker Max Warmerdam (oud-LOOT-leerling) mag zich sportman van het jaar noemen. Hij ging strijken met de eer ten faveure van rallycoureur Henk Vossen en trialrijder Randy Kerstjens. Warmerdam won eerder dit jaar de prestigieuze Tata Steel TOP-tienkamp in Wijk aan Zee en plaatste zich voor het Challengerstoernooi van volgend jaar. Hij mag zich sinds dit jaar internationaal meester noemen en het grote volgende doel voor de Tegelse schaker is de grootmeesterstitel.

Dani
Ook de strijd om de titel ‘sporttalent van Venlo’ was spannend. Karter Dani van Ruiten (LOOT-leerling) is Nederlands kampioen junior en Nederlands rookie kampioen en mag trots zijn op de titel ‘sporttalent van Venlo’. Hij hoopt uiteindelijk door te stromen naar Formule 1.

Al met al een waanzinnig goede prestatie van ‘onze‘ Topsporttalenten. College Den Hulster is dan ook erg trots op deze kanjers en wenst allen heel veel sportieve successen in de toekomst.

Andere winnaars
Overigens is HandbaL Venlo Sportploeg van het jaar geworden. Rolstoeldanser Sjuul Walboomers kreeg de welverdiende titel ‘sporter met een beperking van het jaar’, Henk Sloesen ontving de waarderingsprijs en Stichting Urban Sports de ‘breedtesportprijs’ van Venlo.

College Den Hulster feliciteert alle winnaars en genomineerden. Veel succes allemaal.

Klik op onderstaande websites voor de berichten op de sites van Omroep Venlo en Venlo online.

loot sportgala