Afgelopen woensdag (6 november) was op College Den Hulster de regionale voorronde van de Menza slimmerIQuiz. Dit is een zeer uitdagende quiz voor kinderen uit groep 7 en 8 met een zeer hoge algemene intelligentie. De quiz bestaat uit drie rondes: de klassenronde, de scholenstrijd en de grote finale. De negen leerlingen die in Venlo deelnamen aan de tweede ronde, de scholenstrijd, waren afkomstig van Basisschool De Maasparel uit Stevensweert en de Octopus uit Swalmen. De drie teams van drie leerlingen verdedigden hun school en vochten hard voor een plek in de finale. Uiteindelijk won het team uit Swalmen en zij mogen op 16 november Limburg vertegenwoordigen in Amsterdam tijdens de grote mensa slimmerIQuiz finale op de Universiteit van Amsterdam. Daar strijden de teams uit geheel Nederland om mooie prijzen en natuurlijk om de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2019’!

Mensa Nederland
Dit jaar wordt de quiz voor de zevende keer georganiseerd door Mensa Nederland. Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Mensa is een organisatie die wil bouwen aan meer begrip voor en bekendheid met hoge intelligentie in de samenleving. Onderwijs hoort daar zeker bij! Mensa Nederland is daarom blij dat College Den Hulster de quiz faciliteert en meedoet en meedenkt met jonge slimmeriken uit de regio. Bij College Den Hulster is Da Vinci onderwijs voor hoog- of meerbegaafden een van de speerpunten in het onderwijsaanbod. College Den Hulster is trots om de deuren open te mogen zetten voor deze slimme leerlingen uit Stevensweert en Swalmen. Deelname aan de uitdaging ‘De slimste school van Nederland 2019’? wordt gezien als een grote eer. Toch is winnen niet het belangrijkste. Vooral het leerzame plezier van de deelnemende leerlingen staat voorop. Leerlingen spreken over 'een geweldige, maar vooral leerzame quiz waarin vooral NIET de bekende weetjes of rekenvragen, maar juist de combinaties tussen kennis uit hoofd en hart centraal staan."

Janouk Kelderman
De winnaar Swalmen mag op woensdag 20 november 2019 zijn opwachting maken bij de landelijke finale in de Aula van de Universiteit van Amsterdam aan het Spui. De Quizmaster daar zal Janouk Kelderman zijn, bekend van RTL Telekids en presentatrice bij het NPO-programma Klokhuis! De quiz begint klokslag 14.00 uur.

College Den Hulster wenst de Limburgse slimmeriken heel veel succes en plezier.

menza01

menza02