Scholenstrijd SlimmerIQuiz! 2019 op College Den Hulster

College Den Hulster zal op woensdag 6 november gastheer zijn van De Mensa SlimmerIQuiz! Dit is een zeer uitdagende quiz voor kinderen uit groep 7 en 8 met een zeer hoge algemene intelligentie. De quiz bestaat uit drie rondes: de klassenronde, de scholenstrijd en de grote finale. De negen leerlingen die in Venlo deelnemen aan de tweede ronde, de scholenstrijd, zijn afkomstig van Basisschool De Maasparel uit Stevensweert en de Octopus uit Swalmen. College Den Hulster is de enige Limburgse school die als gastheer fungeert voor de SlimmerIQuiz!

Universiteit Amsterdam
De deelnemers hebben de klassenronde achter de rug en zijn op hun eigen school als beste uit de bus gekomen Ze zijn nu klaar voor de scholenstrijd waar maximaal twee teams van drie deelnemers per school aan mee doen. De winnaars van de scholenstrijd gaan door naar de grote finale op de Universiteit van Amsterdam. Daar strijden de teams om mooie prijzen en natuurlijk om de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2019’!

Mensa Nederland
Dit jaar wordt de quiz voor de zevende keer georganiseerd door Mensa Nederland. Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Mensa is een organisatie die wil bouwen aan meer begrip voor en bekendheid met hoge intelligentie in de samenleving. Onderwijs hoort daar zeker bij! Mensa Nederland is daarom blij dat College Den Hulster de quiz faciliteert en meedoet en meedenkt met jonge slimmeriken uit de regio. Bij College Den Hulster is Da Vinci onderwijs voor hoog- of meerbegaafden een van de speerpunten in het onderwijsaanbod.

Hoofd en hart
College Den Hulster is trots om de deuren te openen voor deze slimme leerlingen uit Stevensweert en Swalmen. Deelname aan de uitdaging ‘De slimste school van Nederland 2019’? wordt gezien als een grote eer. Toch is winnen niet het belangrijkste. Vooral het leerzame plezier van de deelnemende leerlingen staat voorop. Leerlingen spreken over 'een geweldige, maar vooral leerzame quiz waarin vooral NIET de bekende weetjes of rekenvragen, maar juist de combinaties tussen kennis uit hoofd en hart centraal staan."

Janouk Kelderman
De winnaar van de Scholenstrijd zal op woensdag 20 november 2019 zijn opwachting maken bij de landelijke finale in de Aula van de Universiteit van Amsterdam aan het Spui. De Quizmaster daar zal Janouk Kelderman zijn, bekend van RTL Telekids en presentatrice bij het NPO-programma Klokhuis! De quiz begint klokslag 14.00 uur.
College Den Hulster wenst alle deelnemers heel veel succes en plezier.

Deze korte film geeft een impressie van de finale van de SlimmerIQuiz 2018

iq