Op donderdag 7 november staat de eerste gezonderdag van dit schooljaar op de planning. Tijdens deze gezonderdag hebben we aandacht voor een tweetal
thema’s:
1. Gezond ontbijt
2. Week van respect

Gezond ontbijt
Ontbijt is natuurlijk erg belangrijk voor eenieder, dus ook voor leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die wel ontbijten, een betere concentratie hebben
en ook betere cijfers halen dan leerlingen die niet ontbijten. Speciaal voor deze gezonderdag hebben we een Nationaal schoolontbijt georganiseerd voor alle klassen tijdens het 1e en 2e lesuur. Iedere klas krijgt een compleet ontbijtpakket met bordjes, bekers, bestek etc. In het pakket zitten verschillende dingen zoals: brood, bolletjes, boter, kaas, stroop, yoghurt, muesli, pindakaas, komkommer, melk en appels. Tijdens dit 1e of 2e lesuur gaan de docenten die op dat moment lesgeven met hun klas gezond ontbijten en daarnaast ook aandacht besteden aan een gezond ontbijt.

Week van Respect
In de week van 4 t/m 10 november is ook de week van respect. We willen tijdens deze week leerlingen bewust laten nadenken om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Dit willen we doen d.m.v. verschillende posters die we door de school ophangen en het plaatsen op social media. De leerlingen zullen met de docent tijdens het ontbijt stellingen bespreken en het gesprek aangaan over over wat respect voor eenieder betekent. In de kleine pauzes zal er in de grote aula een clinic worden gegeven door judoleraar Roy Westheim. Judo is namelijk een sport waar respect voor elkaar hoog in het vaandel staat.

College Den Hulster hoopt op een grote betrokkenheid om de thema’s gezond ontbijt en respect in de omgang goed te belichten.

Het gezond ontbijt en de Week van respect wordt georganiseerd door het Sportbureau van College Den Hulster.

schoolontbijt