stklaasendeleefmachine

Het lijkt alweer een tijdje geleden, maar het boek Sinterklaas en de Controlestof van Rosalie Schmellekamp dat aan het einde van 2018 gezorgd voor een enorme aandacht van lokale, regionale en nationale media, heeft ervoor gezorgd dat Rosalie nu te boek als een echte schrijfster. Het boek is immers daadwerkelijk uitgegeven door een uitgever.

Rosalie zit inmiddels in klas 3HB en heeft de smaak zo te pakken dat er een nieuw boek van haar hand is uitgegeven. Het boek heet Sinterklaas en de Leefmachine en we hopen met z'n allen dat ook dit boek een enorme succesvolle toekomst tegemoet mag zien. Klik hieronder voor de promotiemail van Boekscout. Het worden spannende tijden voor zowel Sinterklaas als Rosalie zelf. Succes allebei!

De enige boekenuitgever voor kinderen

Rosalie Schmellekamp

Sinterklaas en de Leefmachine

stklaasendeleefmachine

Samenvatting

Opnieuw gaan Antoinette en de tweeling proberen Sinterklaas en zijn Pieten dwars te zitten, maar deze keer samen met meneer Ruithard, de vreemde, mysterieuze man die opeens opdook. Niet veel dagen na de intocht van de Sint staan er kinderen voor de deur met het vreemde verhaal dat hun speelgoed leeft, maar hoe
kan dat? Samuel en Meester Oliver doen er alles aan om samen met de Pieten te ontdekken wat hier aan de hand is, echter loopt het tussen de criminelen ook niet vlekkeloos. Hoe zal het aflopen en zullen de Pieten erin slagen om uiteindelijk alle kindjes toch nog leuke cadeautjes te kunnen geven?

Genre: Kinderboeken
Omvang: A5
ISBN: 978-94-638-9710-5
Aantal pagina's: 158

incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

Bestel

Over de auteur

Rosalie Schmellekamp (2005) komt uit Limburg en draagt de gekke liefde voor musical, de Efteling, Disney, het Sinterklaasfeest en rode panda’s met haar mee. In het dagelijks leven uit ze haar creativiteit met schrijven, fotograferen en musical. In de Sintreeks kan Rosalie haar gekkigheid goed kwijt, waarvan ze er een luchtig en vrolijk gevoel krijgt.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Rosalie Schmellekamp

‘Pap! Mam! Kijk! Sinterklaas heeft dezelfde bal gegeven als die ene die laatst kapot was gegaan!’ riep Bibi, ze zat op haar knieën bij de kachel met een blauwe bal in haar handen.
‘Wauw, wat fijn!’ riep haar moeder toen ze aan kwam lopen.
‘Kom je aan tafel?’ vroeg haar moeder.
Bibi liep vrolijk naar de eettafel en legde de bal op de hoek van de tafel. Bibi was elf, ze had blonde krullen tot haar schouders, een lief gezicht en droeg een kleurrijke pyjama.
‘Zullen we zo meteen ermee gaan overgooien?’ vroeg haar vader.
Bibi knikte blij. Ze pakte een beschuitje en deed daar jam op, ze wilde een hap nemen, maar werd onderbroken.
‘Hallo, Bibi…’, zei een krakende mannenstem. Bibi keek haar vader geschrokken aan.
‘Was jij dat?’ vroeg Bibi, haar vader keek op.
‘Wat?’ vroeg hij.
‘Nee, dat was hij niet, dat was ik’, zei de stem.
Bibi keek geschrokken om naar de blauwe bal, haar ouders hadden het nu ook in de gaten.
‘Hoort die bal te praten?’ vroeg Bibi aan haar moeder.
Haar moeder haalde geschrokken haar schouders op.
‘Ik hoorde dat jullie wilden gaan overgooien, wacht maar tot je het met mij gaat doen, dan wordt overgooien opeens een veel moeilijker spel’, zei de bal.
‘Ik denk niet dat een bal hoort te kunnen praten én te kunnen luisteren’, zei Bibi’s vader.
‘Hoor je me?’ vroeg Bibi bang.
‘Luid en duidelijk!’ zei de bal. Bibi keek haar ouders bang aan.

‘Het werkt echt heel goed!’ fluisterde Antoinette tegen meneer Ruithard.
Meneer Ruithard stond gebogen over een van de monitoren, hij zag op de monitor Bibi met haar ouders.
Hij drukte telkens een knop in als hij iets wilde zeggen en hoorde duidelijk wat er gezegd werd door Bibi.
‘Zullen we er nog een schepje bovenop doen?’ vroeg meneer Ruithard met een kwaadaardige lach. Antoinette lachte enthousiast.
Meneer Ruithard duwde de joystick een tikje vooruit, de bal rolde richting Bibi.
Bibi gilde het uit van schrik, haar vader stond op en pakte de bal, hij liep ermee naar buiten en gooide hem de poort uit.
‘En nu?’ vroeg Antoinette.
‘We halen hem op en brengen hem terug naar het kasteel zodat hij opnieuw wordt bezorgd, ik heb een systeem ingebouwd zodat ik de locatie van de zenders kan zien’, legde meneer Ruithard uit.

Sinterklaas was pas net wakker en was onderweg naar de zaal voor het ontbijt toen de deurbel ging. Sinterklaas keek naar de voordeur, maar Cultuurpiet was hem voor, Sinterklaas liep door.
‘Hallo’, zei Cultuurpiet, voor haar stonden Bibi en haar vader.
‘Goedemorgen’, zei de vader van Bibi.
‘Kan ik u ergens mee helpen?’ vroeg Cultuurpiet.
‘Ja, mijn dochter had gevraagd voor een blauwe bal’, zei Bibi’s vader.
‘Die zat er toch ook in? Die heb ik gebracht’, vroeg Cultuurpiet verward.
‘Ja, maar hij leefde’, zei Bibi. Cultuur keek Bibi raar aan.
‘Leefde?’ vroeg Cultuur nog meer in de war.

Verder lezen? Bestel het boek hier!