IMG 0179

Alle 344 brugklassers van College Den Hulster hebben vanochtend Theater De Maaspoort in Venlo bezocht voor een leerzame ontmoeting met astronaut Andre Kuipers. Learning by doing in een prachtige uitdagende omgeving waarbij wetenschap, technologie, onderwijs, onderzoeken en samenwerken centraal staan. De toegang wordt volledig betaald door de Cultuurkaart. De leerlingen krijgen daarmee de kans om het levensverhaal van een echte astronaut live mee te maken.
André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe. Kuipers wordt naast astronaut gezien als ambassadeur van de aarde. André Kuipers spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij desgewenst in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart. Tijdens zijn educatieve show in De Maaspoort isAndré Kuipers ingegaan op de thema’s duurzaamheid en motivatie/inspiratie. De anderhalf uur durende show begon om 10.00 uur.

Schermafbeelding 2019 10 29 om 12.56.24