Dinsdag 1 oktober 2019

Na weken van voorbereidingen was het voor de leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn afgelopen maandag het moment van de waarheid. DE PRAKTIJKTOETS profielmodule: Mens & Activiteit.reismee01

In groepjes hebben 3e jaars leerlingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, een fantastisch thema feestje georganiseerd voor de kleuters van IKC De Koperwiek uit Venlo.

Tijdens de lessen Z&W hebben de leerlingen zich eerst verdiept in verschillende doelgroepen waaronder ook de doelgroep ‘de kleuter’. Wat kan een kleuter? Welke activiteiten zijn passend? Waar moeten we rekening mee houden?

In overleg met de juf van IKC De Koperwiek werd voor het thema Vervoersmiddelen - Reis mee! gekozen. Het thema van de Kinderboekenweek 2019.reismee02

Met wat hulp zijn leerlingen gezamenlijk een draaiboek gaan maken. Wat moeten we allemaal doen om deze middag te laten slagen?
Boodschappen doen, taken verdelen, stappenplan uitschrijven, knutselactiviteit voorbereiden. Hoe versieren we het lokaal en wanneer doen we dat? Hoe laat gaan we de kleuters ophalen? Hoe lang mag de knutselopdracht duren?……..Het stond er allemaal in.

Met alle leerlingen zijn we de kleuters van IKC De Koperwiek gaan halen. In de klas werd kort kennis gemaakt en hand in hand liepen we terug naar College Den Hulster waarna het feestje kon beginnen.

Onder begeleiding van passende muziek, kregen de kleuters eerst wat lekkers in het tot feestlocatie omgetoverde restaurant.
Als TROTSE leerkrachten mochten wij toekijken hoe ONZE leerlingen stonden te stralen!! Hun eigen project, door de leerlingen zelf uitgewerkt en uitgevoerd. Iedereen maar dan ook echt iedereen nam zijn taak serieus en werd er goed samengewerkt wat uiteindelijk resulteerde in 27 trotse bezitters van een mooi zelfgemaakte luchtballon met daarin een kleine verrassing,
Het hele hele feest eindigde precies volgens schema, om 15.00 uur.reismee03
Na het maken van de foto, het in ontvangst nemen van een dik verdiend applaus van de kleuters voor onze leerlingen, werden de kleuters moe maar voldaan veilig terug naar school gebracht.

Dit was voor de afdeling Z&W het eerste echte buitenschoolse project en geloof mij, er gaan er nog velen volgen. Hoe leuk is het voor de leerlingen om praktisch bezig te zijn om theorie aan praktijk te koppelen en dat niet binnen de schoolmuren maar juist er buiten.
Het mogen (samen) - werken met verschillende doelgroepen binnen de vele werkvelden in Zorg & Welzijn land, geeft de leerling veel meer betekenis en dat is wat we afgelopen maandag hebben mogen ervaren. GEWELDIG.

Groetjes,
Eefje Rossel en Martine Hunnekens