Vanaf 1978 organiseert Hulster Movies ieder schooljaar een tiental filmavonden. Deze voorstellingen vinden plaats op vrijdagavond in onze Glenn Corneille Aula en beginnen om 19.00 uur. Voor aanvang van de film en tijdens de pauze is de catering geopend en wordt er muziek gedraaid. Het hoofddoel is dan ook: een leuke, gezellige filmavond samen met klasgenoten! Na 41 jaar Hulster Movies werd het tijd voor een reünie van medewerkers en oud-medewerkers van de Hulster Movies.

Op vrijdag 27 september 2019 hebben via Facebook hebben ongeveer 40 oud-leerlingen gehoor gegeven aan de oproep om naar deze bijeenkomst te komen. Zoals elke Hulster Movies avond wordt er gestart met een stevige hap, waarbij Marius en Art deze keer de leiding hadden over de frietpannen en bbq. In het verleden heeft dit vaak geleid tot het vervangen van het frietvet aangezien alle kroketten waren ontploft en dat we nog alleen maar een krokant omhulsel geserveerd kregen. Deze avond hebben ze echter goed hun best gedaan. Ze hebben door de jaren heen dus toch nog wat bijgeleerd.

Na een kort woordje van Mark en Tom kregen we naast friet en snacks ook honderden foto's voorgeschoteld van de vele avonden die we samen hebben meegemaakt. Daarna was het woord aan Johan om enkele herinneringen op te halen. Deze werden ondersteund door een viertal filmpjes. Anderhalf uur later werd zijn microfoon afgepakt om zo weer verder te gaan met het strakke programma. Een quiz werd ingezet om onze Hulster Movies kennis te testen. Achteraf bleek dat Anouk de meeste vragen goed had.

Wat nooit op een Hulster Movies avond mag ontbreken zijn de spelletjes. Vlagveroverraatje spelen met 40 a 50 man bleek minder goed uit de verf te komen en daarom gingen we probleemloos over in "Politie en boefje". Dit spel is ooit verzonnen door Lex en wordt tien jaar na de introductie nog steeds regelmatig gespeeld. Ook dit spel werd vroegtijdig afgebroken doordat de bedenker tegen een deurpost gelopen was en wel wat medische zorg kon gebruiken. Wel fijn dat hij gehoor had gegeven aan het verzoek om niets stuk te maken, want de deur doet het nog steeds.

Vele mooie herinneringen werden gedeeld. We hadden nog uren door kunnen gaan, maar om 3:00 uur 's nachts was het toch echt tijd om de school te sluiten.

Iedereen bedankt voor jullie komst en bijdragen aan deze fantastische avond. Op naar de volgende Hulster Movies!

Johan Smeets

reuniehulstermovies