College Den Hulster gaat intensief samenwerken met andere technasium-opleidingen in de regio alsmede met Zuyd Hogeschool. Dit doet de school als reactie op de toenemende vraag naar hoogopgeleid technisch personeel.

Het technasium is een landelijke formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo, waarbij er extra aandacht is voor techniek en technologie. Den Hulster biedt dat in Venlo aan. De samenwerking moet de doorstroming van technasiumleerlingen naar het hoger onderwijs verbeteren.

De partijen willen leerlingen een brede studie- en beroepsoriëntatie aanbieden, zodat zij gerichter en gemotiveerder een studiekeuze maken.. Onderdeel van de samenwerking is ook dat de technasiumleerlingen bij hun meesterproef (de afsluitende opdracht in hun examenjaar) niet alleen door hun eigen docenten worden begeleid, maar ook door docenten van Zuyd.

Het samenwerkingsverband sluit aan op de toenemende vraag naar hooggekwalificeerd technisch talent in Limburg, onder meer op de Brightlands-campussen.

Dit bericht staat ook te lezen op de website van Omroep Venlo: www.omroepvenlo.nl

OO lokaal