College Den Hulster is de leerlingen Cas Teeuwen en Eva Schreurs erg dankbaar voor hun inzet tijdens de presentatie van de Masterclasses maandagavond 16 september in de aula van het Valuas College. Tijdens deze presentatie hebben deze leerlingen het woord gericht tot honderden leerlingen van groep 8 die diverse vormen van begaafdheid bezitten en talenten willen door ontwikkelen op de middelbare school.

De schijnwerpers stonden tijdens de presentatie dus gericht op Cas en Eva die vol humor, lef en enthousiasme onderwerpen zoals het Planetarium, programmeren, design, theater, muziek, en geocaching de revue lieten passeren. De Junior-Masterclassleerlingen die kiezen voor de masterclasses op College Den Hulster leren anders dan in andere klassen en kijken op een andere manier naar nieuwe uitdagingen. Zoals het bedenken van oplossingen voor uitdagende vraagstukken in de wereld van Science, Tweetalig vwo Engels, cultuur of sport. Dit werd door Eva en Cas haarfijn uitgelegd.

Eva: “Ik was best wel zenuwachtig in het begin, maar het ging best wel goed. Het was erg leuk om al die enthousiaste groep 8 leerlingen te zien. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Volgend jaar weer!”

Het programma van de Masterclasses is afwisselend en daagt uit om zelf te ontdekken hoe snel grenzen vervagen en hoe ook de leerling die grenzen kan verleggen. De activiteiten, die in een aantal blokken worden aangeboden, vinden zowel binnen als buiten onze schoolgebouwen plaats.

De verwondering zal groot zijn...

eva en cas