Al geruime tijd bieden de drie campussen van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken de Junior-Masterclass aan. De Junior-Masterclasses zijn gericht op goed gemotiveerde groep 8-leerlingen met een vwo-plus-niveau en -advies. Gedurende een aantal woensdagochtenden bieden het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege de Junior-Masterclassers een extra uitdaging met interessante onderwerpen in een speciaal lesprogramma. Op maandagavond 16 september was de algemene informatiebijeenkomst over de Junior-Masterclass van alle drie de campussen. Ditmaal was het Valuascollege gastheer van deze avond en daar heeft College Den Hulster zich prima gepresenteerd. Met humor en met enthousiasme werden aan de leerlingen van groep acht de Masterclasses voor dit schooljaar op het gebied van Science, Technasium en TTO voorgeschoteld.

College Den Hulster richt zich op leerlingen die met verschillende vormen van begaafdheid veel van elkaar kunnen leren en zich vooral willen doorontwikkelen in hun talenten. Daarom staan de schijnwerpers bij de Masterclasses op Den Hulster onder andere gericht op jong talent op het gebied van Science en English. Junior-Masterclassleerlingen leren anders dan in andere klassen en kijken op een andere manier naar nieuwe uitdagingen. Daarom is Den Hulster op zoek naar creatieve, slimme leerlingen die met veel enthousiasme nieuwe ideeën en plannen maken voor de toekomst. Bedenk oplossingen voor uitdagende vraagstukken in de wereld van Science, Tweetalig vwo Engels, cultuur of sport. Het programma is afwisselend en daagt uit om zelf te ontdekken hoe snel grenzen vervagen en hoe ook de leerling die grenzen kan verleggen. De activiteiten, die in een aantal blokken worden aangeboden, vinden zowel binnen als buiten onze schoolgebouwen plaats. De verwondering zal groot zijn...

MC1

MC2