College Den Hulster is een TTO Senior school en organiseert In het kader van de Europese dag van de Talen voor de 18e keer op donderdag 26 september een aantal internationaal georiënteerde activiteiten voor al onze onderbouw HV leerlingen. Dit jaar gaan we zelfs over de Europese grenzen heen bij een aantal klassen. In grote lijnen ziet het programma er zo uit:

Brugklassen:
De brugklassers H / V / TTO krijgen op deze dagen gastlessen van zogenaamde ‘native speakers’. Dit zal gemiddeld 1 lesuur per klas zijn. De rest van de lessen gaat volgens normaal rooster door.
Bij het vak wiskunde wordt er gerekend in het Japans of Chinees.

Tweede klassen:
De tweede klassen gaan op donderdag een actieve Franse les beleven samen met de LO sectie; ‘the Europe Games’.
Enkele klassen krijgen een gastspreker.

Derde klassen:
De tweetalige derde klassen gaan Engelse lessen verzorgen op hun oude basisschool. Hiervoor hebben zij donderdagmiddag, na het 4e uur, de tijd.
Enkele klassen krijgen een gastspreker.

College Den Hulster hoop zo een gevarieerd en interessant programma te brengen waarbij leerlingen gestimuleerd worden over de grens te kijken, en daarnaast ook naar hun eigen mogelijkheden.

eu dag van de talen