Leerlingen van het Technasium van College Den Hulster uit Venlo kregen een wel heel bijzondere opdracht van ons Cluster Wegbeheer: bedenk een manier voor het opruimen van kadavers vanaf de provinciale weg op een veilige, snelle, milieuvriendelijke manier. En (uiteraard) tegen niet te hoge kosten. Op woensdag 19 juni kwamen 7 groepen, 116 leerlingen, hun uitgewerkte cases presenteren in het Gouvernement aan de Maas. Onder de gepresenteerde prototypes o.a. een schop met wieltjes, onder het voertuig hangende schepmechanismes en een zuig/sproei/kraanmechanisme. Een groep had zelfs een complete reclamecampagne opgezet. De winnaars, Lars Theeuwen en Jasper Demmers van College Den Hulster (zie foto), bedachten een ingenieuze aanhangwagen met vacu├╝msysteem. Een aanmoedigingsprijs was voor de presentatie van een opzuigsysteem met gekoelde opvangbak ondersteund met een complete communicatiecampagne. De jury, waaronder collegae van Cluster Wegbeheer, was erg onder de indruk van de vindingrijkheid en kwaliteit van de digitale presentaties en prototypes. Maar zeker ook van het enthousiasme waarmee de leerlingen hun creaties aan de man probeerden te brengen.

Voor meer foto's klik op de link van de Facebookpagina van de provincie Limburg:

Lars en Jasper