De Venlose Isabel van Rijt is Limburgs kampioen geworden bij de voorleeswedstrijd voor brugklassers in de Oranjerie in Roermond. De 12-jarige leerling van College Den Hulster viel in de prijzen met haar voordracht uit het boek Geef me de ruimte van Thea Beckman. Door de overwinning vertegenwoordigt onze Da Vinci-brugklasser de provincie volgende maand tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Lieke Joppen, ook brugklasser van College den Hulster, deed ook mee aan de Limburgse voorronde maar viel helaas, ondanks een fantastisch voorleesbeurt, niet in de prijzen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen om het leesplezier te stimuleren. In de meer dan 25 jaar dat de wedstrijd bestaat, is deze uitgegroeid tot de op één na grootste leescampagne (na de Kinderboekenweek) voor de jeugd in Nederland. Onderdeel is Read2me, de wedstrijd voor brugklassers. Inmiddels doen er volgens de Stichting Lezen landelijk meer dan 1.181 klassen van ruim 165 middelbare scholen mee.

isabel 1 renamed 13007

isabel 2