Na vorig jaar gast te zijn geweest in het 'Städtisches Gymnasium' te Straelen en een jaar eerder in Gaesdonk, was het nu de beurt aan het fantastische schoolorkest van College Den Hulster om als gastheer te fungeren voor het jaarlijkse groots opgezet euregionale optreden. Dit concert vond plaats op zondagavond 31 maart in de Glenn Corneille Aula van College Den Hulster te Venlo. Het concert was van een hoog niveas en werd zeer drukbezocht. We kunnen dus echt spreken van een groot succes

Het muzikale grensoverschrijdende muziekspektakel had 'Music Connects' als motto. Doelstelling van deze muzikale avond was om onze leerlingen in contact te brengen met hun Duitse leeftijdsgenoten middels een gezamenlijk concert. Op de vrijdag voorafgaand aan het concert was er een repetitiedag gepland. Tijdens deze dag werd er niet alleen gewerkt aan de gezamenlijke muziekstukken die tijdens het concert gespeeld werden, maar was er ook tijd ingeruimd om elkaar beter te leren kennen middels een gezamenlijke lunch.

Er deden drie orkesten mee aan het concert: Gaesdonck, Straelen en Venlo. Het totale aantal muzikanten lag rond de honderd. Tijdens het concert bracht elk orkest een programma van maximaal 25 minuten. Na de pauze werd het concert afgesloten met het spelen van twee gezamenlijke werken. Met ruim honderd muzikanten dus! De Europese Unie ondersteunt dit concert middels een subsidie.

Het volgend jaar zal ons orkest weer afreizen richting Gaesdonck.

Klik hier voor de foto's van het concert.

PHOTO 2019 03 31 22 39 52