Na vorig jaar gast te zijn geweest in het 'Städtisches Gymnasium' te Straelen en een jaar eerder in Gaesdonk, is het nu de beurt aan het fantastische schoolorkest van College Den Hulster om als gastheer te fungeren voor het jaarlijkse groots opgezet euregionale optreden. Dit concert zal plaatsvinden op zondag 31 maart in de Glenn Corneille Aula van College Den Hulster te Venlo. Het concert begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk.

Het muzikale grensoverschrijdende muziekspektakel heeft 'Music Connects' als motto. Doelstelling van deze muzikale middag is om onze leerlingen in contact te brengen met hun Duitse leeftijdsgenoten middels een gezamenlijk concert op 31 maart. Op de vrijdag voorafgaand aan het concert is er een repetitiedag gepland. Tijdens deze dag zal er niet alleen gewerkt worden aan de gezamenlijke muziekstukken die tijdens het concert gespeeld zullen worden, maar is er ook tijd ingeruimd om elkaar beter te leren kennen middels een gezamenlijke lunch.

Er doen dus drie orkesten mee aan het concert: Gaesdonck, Straelen en Venlo. Het totale aantal muzikanten zal rond de honderd liggen. Tijdens het concert brengt elk orkest een programma van maximaal 25 minuten. Na de pauze zal het concert worden afgesloten met het spelen van twee gezamenlijke werken. Met ruim honderd muzikanten dus!

De Europese Unie ondersteunt dit concert middels een subsidie. Aangezien deze echter niet toereikend is om de volledige kosten te dekken, wordt er aan de toehoorders een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het volgend jaar zal ons orkest weer afreizen richting Gaesdonck.

music connects