Op woensdag 30 en donderdag 31 januari brachten leerlingen van 4 en 5 havo met het keuzevak Maatschappijwetenschappen een bezoek aan de rechtbank in Roermond waar ze hun opgedane kennis in de praktijk konden herkennen. Op woensdag zagen de leerlingen bij de politierechter twee grotere misdrijfzaken die gingen over een opzettelijke aanrijding met daarbij het doorrijden na een ongeval en een zaak met zware mishandeling door middel van een ijzeren staaf. Daarnaast stond er iemand terecht voor meineed; het liegen als getuige in een rechtszaak.
Voor de groep leerlingen die donderdag voor de rechter terecht stond (lees: te gast was in de rechtbank) wachtte zaken over meerdere kleine misdrijven: verboden wapenbezit, koperdiefstal, bezit van heroïne en cocaïne, belediging en diefstal. Doordat een mishandelingszaak achter gesloten deuren plaatsvond, mocht er ook nog een kijkje genomen worden in de meervoudige kamer waar drie rechters, 7 verdachten en 11 advocaten een zaak voerden over een ramkraak. De straffen bij de lichtere misdrijven liepen uiteen van meerdere weken celstraf tot (on)voorwaardelijke boetes, taakstraffen en vrijspraak.

De leerlingen van Den Hulster stonden echter aan het eind van de ochtend weer zonder strafblad buiten.

rechtbank01 IMG 6238

rechtbank02 IMG 6229