Oud-leerling Den Hulster wordt bijzonder Hoogleraar

Op vrijdag 6 juli aanstaande zal een oud-leerling van Den Hulster zijn oratie uitspreken als bijzonder hoogleraar adaptieve radiotherapie aan de Universiteit van Amsterdam. Het betreft Jan-Jakob Sonke. Hij startte in 1983 in de brugklas en haalde zijn examen VWO in 1989. Daarna vertrok hij naar de TU in Delft om Technische Natuurkunde te gaan studeren. Hier promoveerde hij ook. Hij studeerde daarnaast filosofie in Amsterdam. Na zijn promotie in Delft is Jan-Jakob als fysicus gaan werken voor het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Hier maakte hij promotie en geeft hij inmiddels leiding als hoofdonderzoeker.

Docent Chris de Haan, die na 45 jaren afscheid neemt van Den Hulster en gaat verdienen van een welverdiend pensioen, was in 1983 mentor in de brugklas.
College Den Hulster feliciteert Jan-Jakob Sonke met zijn hoogleraarschap.

sonke