Uitwisseling Geldern afgesloten met excursie

Op donderdag 14 juni heeft een aantal leerlingen uit 3 havo en 3 vwo een uitstapje naar Düsseldorf gemaakt.
Deze leerlingen hebben deelgenomen aan onze jaarlijkse uitwisseling met de Realschule an der Fleuth uit Geldern. Ze gaan gedurende drie dagen bij elkaar kijken, hoe het leven er aan de andere kant van de grens uitziet. Dat gebeurt op school, maar ook thuis, waar de leerlingen 3 nachtjes blijven logeren. Op die manier worden ze ook nog eens gestimuleerd om de taal van de buren te spreken. Duits is niet voor niets taal nummer 1 in Europa!

De uitwisseling met Geldern en Den Hulster vond dit jaar voor de 20e keer plaats. Ieder jaar sluiten we deze happening af met een kleine excursie.

Ook dit jaar kozen we voor de Landeshauptstadt van Nordrhein-Westfalen: Düsseldorf. Deze prachtige stad is vanuit Venlo gemakkelijk te bereiken met de trein. In Düsseldorf bezochten we de Rheinturm, waarin zich een lift bevindt, die je in rap tempo naar een hoogte van 168m brengt. Van daar uit heb je een prachtig uitzicht over de Rhein en de Düsseldorfer Altstadt. Daarna mochten de leerlingen op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Later in de middag gingen we met de Eurobahn weer terug naar Venlo.

geldern 2018 1

geldern 2018 2