Liefhebbers van mode kunnen op 11 april 2018 vanaf 19.30 uur genieten van een professionele modeshow die wordt georganiseerd door de afdeling Fashion van College den Hulster in Venlo. De modeshow zal vanzelfsprekend bestaan uit nieuwe mode ontwerpen die wordt geshowd door mannequins. De modeshow wordt georganiseerd in samenwerking met de Kantfabriek in Horst. In het museum van de kantfabriek zal naast mode ook creatieve ruimte zijn voor dans en muziek

Keuzevak
Fashion is een hot item op College Den Hulster. Vanaf begin van schooljaar 13-14 kunnen leerlingen kiezen voor het keuzevak Fashion. Het educatieve materiaal dat door de eigen docenten Julia Duijf-Martens, Annelies Bugter en Jeanne Thelosen is ontworpen laat de interessante en diverse kanten van fashion zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. Den Hulster Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren.

Couture groep
Sinds een aantal jaren groeien de fashion- en mode opleidingen en worden ze ook officieel erkend door het ministerie van onderwijs. Opleiding op mbo, hbo bachelor- en masterniveau zijn te volgen in grote delen van Nederland. Bij Den Hulster Fashion draait het om Fashion en Design. Een vaste groep van 25 leerlingen vormt de couture groep, die iedere vrijdagmiddag een volledig eigen collectie ontwerpt en uiteindelijk produceert en presenteert. Leerlingen doen dit in hun eigen tijd buiten de reguliere lestijden.

Originele creaties
Tijdens de show in Horst zal worden gewerkt met echte modellen waarbij de ontwerper volledig verantwoordelijk is voor de styling, het haar en de make-up van het model. De modellen zullen ruim van tevoren worden geselecteerd en de originele creaties van de couture groep geïnspireerd op de jaren 50 zullen tijdens de show worden gepresenteerd. Nieuw dit jaar is dat ook tijdens de reguliere lessen er steeds ruimte is voor fashion. Leerlingen beeldende vorming van 4 en 5 havo lieten zich inspireren door het thema barok en verleiding, leerlingen van de onderbouw maken creaties geïnspireerd op structuren, ritme en herhaling.

De toegangsprijs voor de show bedraagt 2,50 p.p.(incl. één consumptie). Kaartjes zijn aan de deur van het kantmuseum verkrijgbaar.

Kantmuseum
Kantmuseum Horst: Americaanseweg 8, 5961 GP Horst. (Parkeren gratis achter museum).
Voor meer informatie: Jeanne Thelosen op 06-41343025 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kantfabriek