Fantastisch nieuws vanuit het Summa College in Eindhoven. Daar was namelijk de regiofinale Scouts voor Vakkanjers. Onze eigen 'Vakkanjers van Den Hulster' Casper Burggraaf, Ferdy van den Bergh en Sem Geurts (allen uit klas 1DTB) hebben daar de finale gehaald van Vakkanjers. Ze zijn geëindigd tot de laatste 20 groepen die meedoen aan de finale.

De Vakkanjer Scouts hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een oplossing die wateroverlast tegengaat of een slimme toepassing voor het gebruik van opgevangen regenwater. Na de schoolfinales hebben de 90 schoolwinnaars van hun idee een prototype gemaakt. In de regiofinales streden ze binnen hun regio om een plek in de landelijke finale op Vakkanjers Live, 14 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

De jury vond de ideeën van de volgende twee teams het beste en zij mogen hun idee pitchen op het grote podium tijdens Vakkanjers Live in Utrecht.

• Oplossing voor plastic soep, College Den Hulster - Venlo
  • Zuiveringssportveld, Kempenhorst VMBO-college - Oirschot

Op naar Utrecht dus! College Den Hulster wenst Casper, Ferdy en Sem heel veel succes op 14 juni.

Summa regiofinale 2018 1

Summa regiofinale 2018 2