Op donderdag 25 januari 2018 zal met een Kick Off-run de aftrap worden gegeven van het IRun2BFit-project. Om 14.30 uur starten alle tweedejaars leerlingen in de Ruben Kogeldans Sporthal met dit sportevenement.

Met dit project wil College Den Hulster een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de leerlingen door jongeren bewust te laten worden van de keuzes die ze kunnen maken om een fitte lijfstijl te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is een vrijwillige deelname aan de 5-kilometerloop van de Venloop op 25 maart 2018.

Bij de spectaculaire Kick-off in de Ruben Kogeldans Sporthal zijn alle tweedeklassers en hun mentoren aanwezig. Het is absolute noodzaak dat College Den Hulster als sportieve school en Topsport Talent School (LOOT) deze stappen onderneemt. Om fit en energiek te zijn, hebben jongeren per dag 1 uur beweging nodig.
Uit onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de jeugd dit redt. De meeste jongeren bewegen te weinig waardoor de kans op gezondheidsklachten toeneemt.

Dit project draagt bij aan de gezondheid van onze leerlingen en daar is natuurlijk iedereen bij gebaat. College den Hulster streeft ernaar om iedere leerling te leren en te laten ervaren hoe het is om ruim 5 kilometer hard te lopen, omdat dit de afstand is die ‘conditiewinst’ met zich meebrengt. De training wordt geleidelijk opgebouwd. Naast fysieke training krijgen de leerlingen de komende weken ook veel kennis over een gezonde lijfstijl.

Meer informatie over IRun2BFit is te vinden op www.irun2bfit.nl

irun2bfit