Origineel logo College Den Hulster Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken

 

 

 

 

Betreft: Aanschaf Chromebook

Venlo, 12 juni 2018

Beste ouder(s)/verzorger(s),


Uw dochter of zoon start na de zomervakantie als brugklasleerling op een van onze drie campussen in Venlo. Er breken spannende tijden aan. Dingen gaan veranderen en het lesaanbod van een middelbare school is anders dan op een basisschool. We proberen er echter voor te zorgen dat de leerlijn van basisonderwijs, middelbaar onderwijs en vervolgonderwijs zoveel mogelijk op elkaar aansluiten.

Naast schoolboeken wordt ook veel lesstof digitaal aangeboden via een Elektronische Leer Omgeving (ELO). Om leerlingen toegang te geven tot de digitale lesstof, is het van belang dat uw kind vanaf de start van het schooljaar 2018-2019 beschikt over een Chromebook.
Deze ‘laptop’ waarmee je uitsluitend via internet werkt, wordt gebruikt naast de schoolboeken. Door leerlingen met een Chromebook te laten werken, willen we ons onderwijs didactisch nog sterker maken. Daarnaast kunnen we met digitale lesstof beter aansluiten bij de individuele capaciteiten van een leerling.

Het is belangrijk dat de Chromebook voldoet aan een aantal specificaties. Daarnaast zijn zaken als snelle reparatie en vervanging bij reparatie, verzekering, kopen of huren, de mogelijkheid om gespreid te betalen en natuurlijk de prijs belangrijke afwegingen voor ouders. OGVO heeft afspraken gemaakt met The Rent Company over een vrijblijvend aanbod dat zij u mogen doen. Meer informatie daarover vindt u op de website https://www.rentcompany.nl/bestellen. Hier kunt u inloggen met de code d37ce3e . Let u bij het inloggen goed op de combinatie van letters en cijfers.

The Rent Company organiseert aanvullend, op locatie College Den Hulster, nog een inloopavond voor ouders. Deze avond is specifiek voor ouders die hinder ondervinden bij het bestellen van de Chromebooks. Er wordt dus geen aanvullende informatie over de apparaten verstrekt. The Rent Company zal op 3 juli op College Den Hulster aanwezig zijn, om u, indien noodzakelijk, te ondersteunen bij het bestelproces. Het inloopmoment vindt plaats in de grote aula. U kunt op deze dag binnenlopen tussen 18.00 en 20.00 uur.
Inschrijven voor het inloopmoment kan via de onderstaande link.

Aanmeldformulier Inloopavond Rent Company

Het staat u vanzelfsprekend vrij om elders een Chromebook aan te schaffen voor uw dochter of zoon. Alleen kunt u dan geen aanspraak maken op de voordelen van het genoemde aanbod.
Als u de aanschaf van een Chromebook niet kunt betalen, neem dan zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóórdat u een Chromebook bestelt, contact op met stichting Leergeld www.leergeld.nll 

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie over werken met een Chromebook? Dan verwijzen wij u naar de website van de school. Hier vindt u uitgebreide informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kunt u contact opnemen de ICT-coördinator van de school: de heer S. Gijsbers, 077-3590300, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De ICT-coördinator staat u graag te woord en probeert zo goed mogelijk mee te denken om ook uw dochter of zoon deel te kunnen laten nemen aan ons (digitale) onderwijs.

Wij wensen u alvast een prettige zomervakantie.

Met vriendelijke groet,

mevr. I. Heere
campusdirecteur

PDF logo Bijlage 1: Informatiebrief bestelling chromebook

PDF logo Bijlage 2: OGVO informatiedocument abonnement leerlingen

PDF logo Bijlage 3: Folder The Rent Company

PDF logo Bijlage 4: Veel gestelde vragen