Origineel logo College Den Hulster Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken

 

 

 

 

Betreft: Aanschaf Chromebook

Venlo, 13 mei 2019

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Uw kind start na de zomervakantie als brugklasleerling op een van onze drie campussen in Venlo. Dingen gaan veranderen en het lesaanbod van een middelbare school is anders dan op een basisschool. 

Chromebook 

Naast schoolboeken wordt ook veel lesstof digitaal aangeboden. Om leerlingen toegang te geven tot de digitale lesstof, is het zinvol dat uw kind vanaf de start van het schooljaar 2019-2020 beschikt over een Chromebook. 

In de toelatingsbrief van begin april hebben wij aangegeven dat de OGVO-scholen afspraken hebben gemaakt met een leverancier over een vrijblijvend aanbod dat deze u mag doen. Het is namelijk belangrijk dat het Chromebook voldoet aan een aantal specificaties. Daarnaast zijn zaken als snelle reparatie en vervanging bij reparatie, verzekering, kopen of huren, de mogelijkheid om gespreid te betalen en natuurlijk de prijs belangrijke afwegingen voor u. In de bijgevoegde folder treft u meer informatie aan over het vrijblijvende aanbod dat The Rent Company u doet. Vanzelfsprekend mag u ook elders een Chromebook aanschaffen. Alleen kunt u dan geen aanspraak maken op de voordelen van het genoemde aanbod. 

Mocht u bij The Rent Company willen bestellen, dan kan dat via de link in de bijgaande folder. Let daarbij op de uiterste besteldatum van 31 juli, zodat u geen € 19,95 aan administratiekosten hoeft te betalen. 

Inloopavond 

The Rent Company organiseert aanvullend nog een inloopavond voor ouders/verzorgers. Deze avond is specifiek voor ouders die hinder ondervinden bij het bestellen van de Chromebooks. Er wordt dus geen aanvullende informatie over de apparaten verstrekt. The Rent Company zal op 6 juni tussen 18.30 en 20.30 uur in de aula van College Den Hulster aanwezig zijn, om u te ondersteunen bij het bestelproces. 

Als u niet beschikt over de middelen om een Chromebook aan te schaffen, neem dan zo spoedig mogelijk - in ieder geval vóórdat u een Chromebook bestelt - contact op met school 

om samen te kijken naar de mogelijkheden. U kunt ook contact opnemen met de Stichting Leergeld of de Stichting Kinderhulp. 

Meer informatie? 

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie over het werken met een Chromebook? Dan verwijzen wij u naar de website van de school. Hier vindt u uitgebreide informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kunt u contact opnemen met de ICT-coördinator van de school. Deze helpt u graag. Voor College Den Hulster is dit dhr. S. Gijsbers. Zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet, 

S. Gijsbers 

PDF logo Bijlage 1: Folder The Rent Company