Algemene informatie:
 
Thuisbasis

College Den Hulster, jouw nieuwe school? In ieder geval gewoon een goede school waar je snel een thuisgevoel krijgt. Binnen onze school krijg je de meeste lessen op je "thuisbasis" in je eigen gedeelte van het schoolgebouw. Je voelt je daar snel op je gemak tussen leeftijdsgenoten. Het begeleidingsteam van docenten en coaches zorgt ervoor dat iedereen kan rekenen op persoonlijke begeleiding.

Schooltypes

College Den Hulster kent de schooltypes vwo, havo en vmbo. Op alle schooltypes van College den Hulster willen wij dat je kennis, inzicht en vaardigheden opdoet, die je uitstekend voorbereiden op een vervolgopleiding. Je leert actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend. Je volgt de lessen in moderne en ruime gebouwen aan de Hagerhofweg in Venlo-Zuid.

Tweetalig vwo Engels

Wie zich extra wil inzetten kan zijn capaciteiten benutten in het Tweetalig vwo Engels. Met het Tvwo ben je het best voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs. Door uitwisselingen en studiereizen naar Engeland en Ierland verleg je ook letterlijk je grenzen. Het IB-eindcertificaat geeft je overal ter wereld toegang tot de universiteit. Nieuwsgierig? In onze Masterclasses en speciale proeflessen krijg je al een voorproefje. Het landelijke netwerk tto heeft een nieuwe site: www.ikkiestto.nl. Hier vind je allerlei informatie over tweetalig vwo Engels. Ook met hele aardige filmpjes.

Tto-havo

College Den Hulster biedt vanaf de brugklas ook onderwijs aan in tweetalig havo Engels:
Met een inhoud die zich toespitst op de professionele vorming van de leerling zijn wij ervan overtuigd een bijdrage te leveren aan een waardevolle doorlopende leerlijn richting het HBO, waar Engels een steeds belangrijkere rol speelt. College Den Hulster maakt een duidelijk onderscheid met het tweetalig vwo, dat zich vooral richt op academische en literaire vorming. Peilingen op basisscholen en onder huidige havoleerlingen tonen aan dat er een grote behoefte bestaat aan tto op het havo. Om leerlingen het beste voor te bereiden op een succesvolle carrière in het HBO, het hoger beroepsonderwijs, is een goede beheersing van Engels een voorwaarde. Niet alleen vanwege de vele Engelse studieboeken, maar ook vanwege steeds meer Engelstalige lessen. Als leerlingen Engels leren op een speelse en natuurlijke manier in leuke en interessante lessen en projecten is tto-havo natuurlijk een uitkomst voor vele havisten

Sport-LOOT

College Den Hulster is een LOOT-school waar TopSport Talentleerlingen studie en sport prima kunnen combineren. College Den Hulster is een school voor voortgezet onderwijs waar talentvolle sporters de gelegenheid krijgen om hun topsportontwikkeling te combineren met onderwijs. Vanaf de brugklas is het mogelijk om gebruik te maken van de specifieke mogelijkheden van de Topsport Talentscholen. Aankomende topsporters hebben nu eenmaal veel tijd nodig voor trainingen, wedstrijden en reizen. Vaak komt het onderwijs dan in gedrang. Op College Den Hulster wordt rekening gehouden met je sportactiviteiten door je een aangepast programma te bieden op school. Een Topsport Talentschool mag namelijk extra faciliteiten bieden die op een normale school onmogelijk zijn. Voor elk talent met een NOC*NSF-topsportstatus kunnen Topsport Talentscholen onderwijs bieden dat prima past in je sportprogramma. Den Hulster kan dus ‘maatwerk’ bieden en een belangrijk uitgangspunt is en blijft steeds het streven naar een schooldiploma dat bij de leerling past! Alle sportactiviteiten op College Den Hulster vinden plaats in de schitterende Ruben Kogeldans Sporthal, ruime gymzalen en op de prachtige sportaccommodaties bij de school.

Technasium

Het Technasium is een moderne opleiding voor bèta-onderwijs binnen het havo en vwo. Leerlingen die voor deze onderwijsrichting kiezen krijgen het nieuwe schoolexamenvak Onderzoek & Ontwerpen. In dit vak werk je in projectvorm aan uitdagende bètatechnische opdrachten van externe opdrachtgevers uit de regio. Je leert hierin op een ondernemende en onderzoekende manier in samenwerking met bedrijven. Bij een succesvolle afronding ontvang je naast je havo- of vwo diploma ook een officieel erkend Technasiumcertificaat.

Vmbo

Vind je het leuk om met je handen te werken? Te ontwerpen en te onderzoeken? Niet alleen met je hoofd bezig zijn, maar ook met je handen en met je hart. Dan heb je passie voor het vmbo en dan zit je goed op College Den Hulster. In de lessen D&T (Design & Technology) ga je aan de slag met uitdagende opdrachten zoals het ontwerpen van je eigen lamp of stoel. Deze mag je zelfs tentoonstellen bij onder andere Berden Wonen in Venlo. Of je ontdekt hoe een heel dun draadje zo sterk is dat het zelfs een afgeschoten kogel kan tegenhouden. Razend interessant.
Word je echter enthousiaster van ondernemen of zorg voor medemensen, dan zijn de profielen E&O (Economie & Ondernemen), D&P (Dienstverlening en Producten) of Z&W (Zorg & Welzijn) op je lijf geschreven. Ook ruimte genoeg op Den Hulster voor creatieve bouwers. Deze leerlingen kunnen namelijk hun droom verwezenlijken in profielen BWI (Bouwen, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en M&T (Mobiliteit & Transport).
Zie ook www.nieuwvmbo.nl 

Remedial Teaching

 

College Den Hulster hanteert een dyslexieprotocol. In grote lijnen komt dat neer op het volgende:

  • Alle brugklasleerlingen van College Den Hulster worden (getest) gescreend op (leermoeilijkheden als) dyslexie (of taal- en spellingsproblemen (een zwak woordbeeld).)
  • Afhankelijk van de resultaten wordt een leerling eventueel doorverwezen voor een extern dyslexie-onderzoek.
  • Indien bij een leerling al een leermoeilijkheid is vastgesteld, wordt aan de hand van de verklaring en in overleg met ouders gekeken naar de mogelijkheden.
  • Afspraken worden inzichtelijk gemaakt met een op maat uitgeschreven faciliteitenkaart.
  • In incidentele gevallen worden leerlingen uit hogere leerjaren getest en eventueel doorverwezen.

Mediatheek:
De mediatheek is hét informatiecentrum van College Den Hulster voor de leerlingen en het personeel. In de mediatheek kan de leerling boeken en andere media (cd's, dvd's) lenen en naslagwerken raadplegen. Er zijn medewerkers aanwezig die de leerling wegwijs maken in de documentatie en de uitleen verzorgen.

Beamteam

Leerlingen kunnen zich opgeven voor het Beamteam om zich te verbeteren in de diverse technische gebieden. Deze vaardigheden worden tijdens de vele activiteiten die College Den Hulster heeft in de praktijk gebracht. Denk hierbij aan specialisaties zoals geluid, microfoongebruik, digitaal mengpaneel, theaterverlichting aansturen, filmen, monteren, fotografie en programmeren. Naast deze technische vaardigheden benut het beamteam de kennis ook om organisatorische vaardigheden te ontwikkelen om elk schoolevenement tot een succes te maken.

Sportklas

Ook de sportklas is zeer actief op de vrijdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.15 uur. Iedereen uit klas 1 en 2 van alle afdelingen van onze school die het leuk vindt om meer te sporten en kennis wil maken met nieuwe sportieve uitdagingen is van harte welkom om deel te nemen aan de sportklas van College Den Hulster.

Hulster Movies

Ook de Hulster Movies gaan weer beginnen. Al bijna veertig jaar is dit filmspektakel een feit. Vanaf 19.00 uur kunnen brugklassers en tweedejaarsleerlingen die zich hebben opgegeven, maar ook leerlingen die zich nog niet hebben opgeven, plaatsnemen in de Glenn Corneille Aula van College Den Hulster om met klas- en jaargenoten te genieten van een echte toffe film. De deuren gaan rond de klok van 18.30 open en de film zal starten om 19.00 uur. Welke film dat gaat worden is nog een geheim, maar hij zal reusachtig spannend zijn.

Schoolband

Vind je het leuk om samen met andere leerlingen muziek te maken?
Meld je dan aan voor het orkest van onze school en kom meedoen!
Na de herfstvakantie starten de repetities op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur.

Fashion Class

Fashion lessen zijn speciaal gericht op leerlingen die zich nieuw aan willen melden, maar ook voor de gevorderde leerlingen. Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren van Fashion. Alle lessen vinden plaats op vrijdagmiddagen van 14.30 t/m 16.00 uur.