Wat is tweetalig vwo?

Tweetalig vwo College Den Hulster.... your new school?

College Den Hulster biedt je de mogelijkheid om je prima voor te bereiden op een carrière op de universiteit. Dat doe je door, naast een vwo-diploma, met het hoogst haalbare niveau van Engels, het IB language A, aan je latere studie te beginnen. Op de universiteit zijn heel veel boeken en ook steeds meer colleges in het Engels. Op het Tweetalig vwo krijg je zes jaar lang de helft van de lessen in het Engels en er zijn ook veel extra activiteiten in die taal.


Hoe werkt het? 


In de vakken die in het Engels gegeven worden spreken jij, je klasgenoten en je docent alleen maar Engels: je wordt in de taal ondergedompeld. Ook je leerboeken zijn in het Engels. Daardoor leer je heel snel om je uit te drukken en om teksten en gesproken taal te begrijpen. De inhoud van het vak en de Engelse taal leer je dus tegelijkertijd. Een native speaker (met Engels als moedertaal) geeft je ook nog eens twee extra lessen Engels per week.


Daarnaast werk je veel samen met je klasgenoten aan projecten, waarin je veel onderzoek doet en presentaties geeft. Je leert actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend.

Extra activiteiten 


Behalve lessen krijg je veel extra activiteiten die het niveau van je Engels verhogen. Denk aan uitwisselingen met het buitenland, studiereizen naar Engeland (Cambridge) en Ierland (Dublin), Engelse theatervoorstellingen en culturele activiteiten. Internationale en Europese oriëntatie is bij dit alles erg belangrijk.


Voor wie?


Tweetalig vwo is een aantrekkelijke maar uitdagende opleiding. Hij is bestemd voor vwo-ers met niet alleen goede capaciteiten; je moet ook bereid zijn extra inspanningen te leveren en studeren leuk vinden. Daarom is er een extra test voor toelating, naast het schooladvies en de basisschooltest (Cito of LAB). Soms willen we je eerst beter leren kennen in een gesprek.

Informatie


Als je meer informatie wil, check dan www.denhulster.nl en www.netwerktto.europeesplatform.nl. Of lees de brochure "Verleg je grenzen met het tweetalig vwo Engels" van tvwo College Den Hulster. Je kunt ook bellen: 077-3590300.


Tekstkaders: 


Er is veel huiswerk, wat niet altijd leuk is. Maar er is altijd gezelligheid bij ons in de klas. Als er toch iets zou zijn staan er altijd mensen voor je klaar.


Gijs
I really like the learning process because we have to do a lot of projects which help you with your English. Tvwo rules!


Ceciel
Ik zit nu in de tweede klas en heb er veel plezier aan. Het is leerzaam en je loopt voor qua Engels. Als ik nog een keer moest kiezen zou ik het zeker weer doen!


Bram
Mensen denken vaak dat je door tvwo in de war komt met andere talen, maar het is alleen maar handiger want bijvoorbeeld bij Frans lijken heel veel woorden op het Engels en wordt dat alleen maar makkelijker om te leren.

Download hier een folder over het tvwo van College Den Hulster.

Download hier een folder van het Landelijk Netwerk voor Tweetalig Onderwijs.

 

Het landelijke netwerk tto heeft een nieuwe site: www.ikkiestto.nl. Hier vind je allerlei informatie over tweetalig vwo Engels. Ook met hele aardige filmpjes.