Den Hulster Fashion.

De fashion Class van College den Hulster bestaat uit een coutureklas waar je elke week werkt aan je eigen collectie met nadruk op technieken en het ontwikkelen van je eigen stijl.Daarnaast zijn er diverse workshops van één dag.

Er worden gastdocenten uitgenodigd en diverse excursies gepland. Minimaal twee keer per jaar worden de ontworpen outfits gepresenteerd tijdens spetterende modeshows in en buiten de school.

Fashion flyer Open Huis 2015

N I E U W S :

11/2019

Informatiemiddag fashionklas.

Altijd al een keer in de schoenen van een modeontwerper willen staan of werk je liever achter de schermen aan je eigen unieke creatie? Op College Den Hulster is het mogelijk om je talent te ontdekken en te verbreden op dit gebied. Al enkele jaren hebben wij een eigen fashionklas op school.

De fashionklas is sinds ruime tijd een begrip bij ons op school. Je leert tijdens de lessen kleding ontwerpen, maken en te presenteren. Ieder jaar hebben we een modeshow bij ‘School on stage’ in de Maaspoort. De reguliere lessen fashion zijn op vrijdagmiddag, daarnaast kun je ook iets met fashion doen tijdens de kunstvakken bijvoorbeeld d.m.v. een alternatieve opdracht.

Lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen of wil je eerst nog meer informatie, kom dan vrijdag 20 september om 14.30 uur naar de informatiemiddag bij de kunsthoek (lokalen waar de kunstvakken worden gegeven). De fashionklas is voor iedereen, alle leerlingen zijn welkom!

fashion01

11/2018

Bij de Fashion Class op College Den Hulster worden de interessante en uitdagende kanten van de mode behandeld zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. De afgelopen periode hebben de leerlingen hard gewerkt aan het ontwerpen van kleding, het maken van moodboards en het oefenen van diverse technieken. Na de kerstvakantie gaan de leerlingen aan de slag met het maken van outfits voor de catwalk met in de voorbereiding ook aandacht voor produceren en presenteren.

Fashion is inmiddels een erg populair vak op College Den Hulster. Het laat de interessante en diverse kanten van Fashion laat zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie en dat spreekt veel leerlingen aan.

Zie hieonder de foto's van de eerste stappen richting de catwalk.

fashion101

fashion102

fashion103

fashion104

fashion105

fashion106

05/2018

Kaartverkoop Den Hulster Fashion Show Kantmuseum Horst.

Liefhebbers van mode kunnen op donderdag 7 juni vanaf 19.30 uur genieten van een professionele modeshow die wordt georganiseerd door de afdeling Fashion van College Den Hulster in Venlo. De modeshow zal vanzelfsprekend bestaan uit nieuwe modeontwerpen die wordt geshowd door mannequins. De modeshow wordt georganiseerd in samenwerking met de Kantfabriek in Horst. In het museum van de kantfabriek zal naast mode ook creatieve ruimte zijn voor dans en muziek.

De kaartjes kosten 2.50 euro en zijn te koop tijdens de fashionlessen (contant), bij de loge (pin) en aan de kassa van de Kantfabriek.

Kantmuseum Horst: Americaanseweg 8, 5961 GP Horst. (Parkeren gratis achter museum).

PHOTO 2018 05 22 15 08 33

03/2018

Liefhebbers van mode kunnen op 7 juni 2018 vanaf 19.30 uur genieten van een professionele modeshow die wordt georganiseerd door de afdeling Fashion van College den Hulster in Venlo. De modeshow zal vanzelfsprekend bestaan uit nieuwe mode ontwerpen die wordt geshowd door mannequins. De modeshow wordt georganiseerd in samenwerking met de Kantfabriek in Horst. In het museum van de kantfabriek zal naast mode ook creatieve ruimte zijn voor dans en muziek

Keuzevak
Fashion is een hot item op College Den Hulster. Vanaf begin van schooljaar 13-14 kunnen leerlingen kiezen voor het keuzevak Fashion. Het educatieve materiaal dat door de eigen docenten Julia Duijf-Martens, Annelies Bugter en Jeanne Thelosen is ontworpen laat de interessante en diverse kanten van fashion zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. Den Hulster Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren.

Couture groep
Sinds een aantal jaren groeien de fashion- en mode opleidingen en worden ze ook officieel erkend door het ministerie van onderwijs. Opleiding op mbo, hbo bachelor- en masterniveau zijn te volgen in grote delen van Nederland. Bij Den Hulster Fashion draait het om Fashion en Design. Een vaste groep van 25 leerlingen vormt de couture groep, die iedere vrijdagmiddag een volledig eigen collectie ontwerpt en uiteindelijk produceert en presenteert. Leerlingen doen dit in hun eigen tijd buiten de reguliere lestijden.

Originele creaties
Tijdens de show in Horst zal worden gewerkt met echte modellen waarbij de ontwerper volledig verantwoordelijk is voor de styling, het haar en de make-up van het model. De modellen zullen ruim van tevoren worden geselecteerd en de originele creaties van de couture groep geïnspireerd op de jaren 50 zullen tijdens de show worden gepresenteerd. Nieuw dit jaar is dat ook tijdens de reguliere lessen er steeds ruimte is voor fashion. Leerlingen beeldende vorming van 4 en 5 havo lieten zich inspireren door het thema barok en verleiding, leerlingen van de onderbouw maken creaties geïnspireerd op structuren, ritme en herhaling.

De toegangsprijs voor de show bedraagt 2,50 p.p.(incl. één consumptie). Kaartjes zijn aan de deur van het kantmuseum verkrijgbaar.

Kantmuseum
Kantmuseum Horst: Americaanseweg 8, 5961 GP Horst. (Parkeren gratis achter museum).
Voor meer informatie: Jeanne Thelosen op 06-41343025 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

kantfabriek

12/2017

Afgelopen vrijdag heeft een groepje enthousiaste meiden van Den Hulster Fashion de etages van Het Goed in schitterende kerstsferen omgetoverd. De missie van Het Goed is onder andere werk te maken van hergebruik. Dit bereiken ze door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Met dit in het achterhoofd zijn onze Fashion leerlingen aan de slag gegaan. Ongelooflijk wat ze hebben bereikt met tweedehands spullen. Helemaal Cradle to Cradle en daar waren onze overburen maar wat blij mee. Klik op onderstaande foto om het foto-album te openen.

IMG 6379

10/2017

Borduren is de Fasion van morgen.

Fashion is een hip item op College Den Hulster. Het educatieve materiaal dat door de eigen docenten is ontworpen laat de interessante en diverse kanten van fashion zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. Den Hulster Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren.

De Fashion Class is een actieve groep. Er is weinig tijd voor verveling. Gingen de leerlingen twee weken geleden nog naar het Centraal Museum in Utrecht. Afgelopen vrijdag volgden de meiden een cursus borduren bij het Kantmuseum in Horst. Daar kwamen ze erachter dat borduren erg hot is geworden. Borduren wordt opnieuw ontdekt en is dus zeker niet ouderwets. Het blijkt dat in vooraanstaande hippe scenes in Hollywood de borduurmanie volledig is doorgedrongen. De leerlingen gaan dus vandaag al aan de slag met de mode van morgen.

fashion IMG 5886

fashion IMG 5889

 

10/2017

Hulster Fashion Class naar Centraal Museum Utrecht.

Op woensdag 27 september bezocht een groep leerlingen van College Den Hulster de tentoonstelling ‘Uit de mode’ in het Centraal museum in Utrecht. Het Centraal Museum pakt deze zomer groots uit met een nieuwe modetentoonstelling. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. Onze leerlingen werden ondergedompeld in een wereld van 18de-eeuwse robes, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken van nu. Wie maakt het ontwerp en wie draagt het? Hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’?

Het is interessant om de Fashion leerlingen de rijkheid en de diversiteit van de collectie te tonen, maar vooral van de mode zelf. Actualiteit en historie worden in dialoog met elkaar gepresenteerd in een thematisch vierluik: de maker, de drager, de restaurateur en de visionair. De leerlingen kregen een rondleiding en een fotografie-/tekenopdracht. Net als het bezoek aan de Kantfabriek in Horst en de borduurworkshop zijn deze excursies bedoeld ter inspiratie voor de fashionlessen die starten op vrijdag na de herfstvakantie.

fashion IMG 5848

9/2017

Aanstaande woensdag 27 september bezoekt een groep leerlingen van College Den Hulster de tentoonstelling Uit de mode in het Centraal museum in Utrecht. Het Centraal Museum pakt deze zomer groots uit met een nieuwe modetentoonstelling. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. 

Onze leerlingen zullen worden ondergedompeld in een wereld van 18de-eeuwse robes, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken van nu. Wie maakt het ontwerp en wie draagt het? Hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’?

Het is interessant om de Fashion leerlingen de rijkheid en de diversiteit van de collectie te tonen, maar vooral van de mode zelf. Actualiteit en historie worden in dialoog met elkaar gepresenteerd in een thematisch vierluik: de maker, de drager, de restaurateur en de visionair. De leerlingen krijgen een rondleiding en een fotografie-/tekenopdracht.

fashionIMG 5310

fashionIMG 5311b

9/2017

Informatieles Fashion Class op 22 september.

Fashion is een hot item op College Den Hulster. Vanaf het begin van dit schooljaar 13-14 kunnen leerlingen kiezen voor het keuze vak Fashion. Het educatieve materiaal dat door de eigen docenten is ontworpen laat de interessante en diverse kanten van fashion zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. Den Hulster Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren.

De belangstelling voor het vak Fashion is groot.

Informatieles
Daarom zullen de docenten Jeanne Thelosen, Annelies Bugter en Julia Martens een extra informatieles geven over Den Hulster Fashion. Deze vindt plaats op 22 september om 14.30 uur in lokaal F0.07. Deze voorlichting is speciaal gericht op leerlingen die zich nieuw aan willen melden, maar ook voor de gevorderde leerlingen. Ieder jaar werkt de Fashion Class met een thema en dit jaar zal Vintage de rode draad zijn van de lessen.

Druk programma
De Fashion Class is een actieve groep. Er is weinig tijd voor verveling. Op 15 september zal Fashion een professionele fotoshoot organiseren voor alle leerlingen die mee hebben gedaan met de modeshow in de Kantfabriek. De foto’s zullen vervolgens later dit jaar te bewonderen zijn in de aula. Op 27 september gaan de leerlingen op excursie naar de expositie 'Uit de mode' in het Gemeentemuseum in Utrecht. Op 6 oktober is de eerste workshop 'borduurworkshop' in de kantfabriek om vervolgens op 27 oktober officieel te starten met de eerste lessen Fashion. Alles lessen vinden plaats op vrijdagmiddagen van 14.30 t/m 16.00 uur.

Kantfabriek
Wellicht ook al belangrijk om 11 april 2018 in de agenda te noteren, want dan is wederom de modeshow in de Kantfabriek in Horst. Dit was vorig jaar zeer druk bezocht en een groot succes. De verwachtingen voor komend jaar zijn dus hooggespannen.

Eigen collectie
Sinds een aantal jaren groeien de fashion- en modeopleidingen en worden ze ook officieel erkend door het ministerie van onderwijs. Opleiding op mbo, hbo-bachelor en master niveau zijn te volgen in grote delen van Nederland. Bij Den Hulster Fashion is ruimte voor een vaste groep van 20 leerlingen. Deze couturegroep krijgt veel ruimte, tijd en kansen voor het ontwerp van een volledige eigen collectie, productie en uiteindelijk presentatie.

Bijeenkomst
Voor inschrijvingen kunnen leerlingen dus terecht op 22 sept om 14.30 uur bij de eerste bijeenkomst van Fashion of  mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IMG 2772 IMG 2804 IMG 2805

6/2017

Fashion Class CDH in Horst Lokaal.....

De Fashion Class van College Den Hulster heeft op woensdag 14 juni een modeshow in museum De Kantfabriek Horst. De show begint in 19.30 uur. In de regionale krant Lokaal Horst staat onderstaand bericht over de modeshow!

modeshow museum kantfabriek IMG 0467

5/2017

Den Hulster Fashion Show in het Kantmuseum in Horst

Liefhebbers van mode kunnen op 14 juni 2017 vanaf 19.30 uur genieten van een professionele modeshow die wordt georganiseerd door de afdeling Fashion van College den Hulster in Venlo. De modeshow zal vanzelfsprekend bestaan uit nieuwe modeontwerpen die wordt geshowd door mannequins. De modeshow wordt georganiseerd in samenwerking met de Kantfabriek in Horst. In het museum van de kantfabriek zal naast mode ook creatieve ruimte zijn voor onder andere de Urban Dance Studio uit Venlo, dichttalent en winnares provinciale Finale Read2me! 2017 Aya Ahlaouch en dans door Ashley Donders.

Keuzevak
Fashion is een hot item op College Den Hulster. Vanaf het begin van dit schooljaar 13-14 kunnen leerlingen kiezen voor het keuze vak Fashion. Het educatieve materiaal dat door de eigen docenten Julia Martens en Jeanne Thelosen is ontworpen laat de interessante en diverse kanten van fashion zien zoals kunst, identiteit, duurzaamheid en economie. Den Hulster Fashion is een uitdagend keuzevak met interessante toekomstmogelijkheden op het gebied van ontwerpen, produceren en presenteren.

Couture groep
Sinds een aantal jaren groeien de fashion- en modeopleidingen en worden ze ook officieel erkend door het ministerie van onderwijs. Opleiding op mbo, hbo-bachelor en master niveau zijn te volgen in grote delen van Nederland. Bij Den Hulster Fashion draait het om Fashion en Design. Een vaste groep van 20 leerlingen vormt de couturegroep, die iedere vrijdagmiddag een volledige eigen collectie ontwerpt en uiteindelijk produceert en presenteert. Leerlingen doen dit in hun eigen tijd buiten de reguliere lestijden.

Originele creaties
Tijdens de show in Horst zal worden gewerkt met echte modellen waarbij de ontwerper volledig verantwoordelijk is voor de styling, het haar en de make-up van het model. De modellen zullen ruim van tevoren worden geselecteerd en de originele creaties van de couturegroep zullen tijdens de show worden gepresenteerd. De toegangsprijs voor de show bedraagt 2,50 p.p.(incl. één consumptie). Kaartjes zijn aan de deur van het kantmuseum verkrijgbaar.

Kantmuseum
Kantmuseum Horst: Americaanseweg 8, 5961 GP Horst. (Parkeren gratis achter museum).
Voor meer informatie: Jeanne Thelosen op 06-41343025 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

1/2017

De Kantfabriek in Horst gaat samenwerken met College Den Hulster. Vorig jaar is Den Hulster Fashion door de kantfabriek in Horst benaderd om te kijken waar eventuele samenwerking mogelijk is. Dit heeft er nu toe geleid dat de kantfabriek sponsor is geworden van Den Hulster Fashion. Dit jaar worden er outfits gemaakt met kant uit de kantfabriek. Daarnaast kan College Den Hulster de leerlingen nu nog originelere en interessantere workshops en cursussen aanbieden.

IMG 0359 modeshow

Tiel Janssen
De cursussen en workshops worden gegeven door kunstenares Tiel Janssen uit Maastricht die met liefde haar bijzondere kostuums en sieraden toont aan onze leerlingen. Vanuit een voorliefde voor het maken van bijzondere theatrale kostuums voor het vieren van Carnaval in haar woonplaats Maastricht ontwikkelde Tiel Janssen technieken en vormen die hebben geleid tot indrukwekkende draagbare kunst. Het hergebruiken van meestal plastic materialen door knippen, schikken, verbinden, lamineren, combineren levert een langzaam bouwend beeld op zowel met het materiaal als in haar gedachten. Het is draagbare kunst gemaakt van zelf ontwikkelde materialen. Ze brengt drie kenmerken tot uitdrukking: het lichaam als drager, niets is normaal en alles is bijzonder.

Workshops
Onze leerlingen krijgen de opdracht van Tiel Janssen om in groepjes een kraag, schouder of heupstuk te maken. Geïnspireerd op de kostuums van Tiel en die van Museum De Kantfabriek. De kragen, heup- en schouderstukken mogen worden uitgewerkt tot een groter object/kledingstuk. Draagbaarheid is niet het belangrijkste, wel moet het los van de paspop gehaald kunnen worden en zijn vorm behouden. Het moet vervoerd en opgeslagen kunnen worden zodat het tijdens modeshows geshowd kan worden. Als het niet af is, mag het op school afgemaakt worden. Een grote uitdaging voor onze leerlingen.

Presentaties
Op 26 januari 2017 zullen de leerlingen rond 09.00 uur worden verwacht in Museum de Kantfabriek in Horst. De dag begint met een rondleiding door het museum en de tentoonstelling. De workshops starten om 10.15 uur en zullen worden afgesloten met presentaties rond de klok van 16.00 uur.

Ga naar de FOTOGALLERY voor nog meer foto's

fashion02

11/2016

Heb je een passie voor fashion en lijkt het je leuk om zelf een kledingstuk te maken?
Kom dan op 4 november om 14.30 uur naar lokaal F056 voor de kick-off van Den Hulster Fashion.
Den Hulster Fashion is elke vrijdag het zesde tot en met het achtste uur en is helemaal gratis.
Heb je vragen? Neem dan contact op met mevrouw Thelosen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

fashion

04/2016

Fair Fashion Venlo

Op zaterdag 4 juni a.s. organiseren Stichting Fair Venlo, College Den Hulster en Kunstencentrum Venlo gezamenlijk een manifestatie onder de titel ‘Fair Fashion Venlo’.

Tijdens deze manifestatie worden verschillende aspecten van kleding en textiel uit de doeken gedaan. Met de bedoeling om bezoekers van de manifestatie te laten zien op welke verschillende manieren textiel en kleding worden geproduceerd, ontworpen en gebruikt, en welke rol textiel en kleding spelen in ons dagelijks leven. Ook hergebruik van kleding, en het verduurzamen van kleding komen uitvoerig aan de orde.
De manifestatie heeft een hoog belevingskarakter: er is een hoop te zien en te doen rondom textiel en kleding tijdens deze dag.

De titel van de manifestatie is een knipoog naar de toenemende interesse van mensen in ‘eerlijke kleding en textielproducten’. Hieronder valt ook het sterk toenemende hergebruik van kleding, recycling van textiele materialen en aandacht voor eerlijke productieomstandigheden. Allemaal belangrijke doelen die door de initiatiefnemers van deze manifestatie van harte onderschreven worden.

Een greep uit de vele activiteiten:

Opening door Jolande Sap, ambassadeur voor een eerlijke en duurzame samenleving en economieVerkoop van gebruikte kleding door winkels uit Venlo die hierin gespecialiseerd zijnModeshow van bekende en onbekende Venlonaren die gebruikte kleding showen op de catwalkDiverse workshops voor kinderenModeshow verzorgd door leerlingen van Den Hulster en KunstencentrumInformatie en lezing over duurzame kledingFoto expositie “Vintage Africa”: prachtige foto’s van hergebruik van Nederlandse kleding door Afrikaanse mensenDiverse mode-ontwerpers uit Venlo tonen hun duurzame producten en vaardighedenDocumentaires over de route die textiel en kleding afleggen voordat ze in Nederland in de winkels liggenVerkleedhoek voor kinderen met mini modeshowOppimpen van kleding, o.a. t shirtsRepaircafé

De manifestatie Fair Fashion Venlo vindt plaats op zaterdag 4 juni a.s. in en rond het Kunstencentrum Venlo. Van 14.00 uur tot 18.00 uur. Toegang is gratis.

Foto’s uit de foto-expositie van Sander Stoepker, te zien tijdens Fair Fashion Venlo

Afbeelding1 Afbeelding2

 

Mitch A4

02/2016

Excursie Den Hulster Fashion naar het Nieuwe Instituut in Rotterdam

Vrijdag 19 februari zijn wij met de leerlingen van Den Hulster Fashion naar Rotterdam geweest om het tijdelijk mode instituut in Rotterdam te bezoeken. Bij het mode instituut hebben de leerlingen een workshop met 3D-pennen gevolgd. 

006

Donderdag 4 februari heeft de afdeling fashion een schminckworkshop georganiseerd. Hier zijn enkele foto's:

dsc 0257 dsc 0258

dsc 0259 dsc 0260

09/2015

Vrijdag 25 september opent Den Hulster Fashion het jaar met een feestelijke kick-off. Tussen 14.10 uur en 16.30 uur zijn alle leerlingen, docenten, directie en overig personeel welkom om een kijkje te nemen in ons nieuwe Fashionlokaal D001 in de aula. Tijdens deze middag is er een kleine expositie, wordt het programma van dit schooljaar gepresenteerd en demonstreren leerlingen hun talent.

foto fashion nieuwsitem

01/2015

Op dinsdag 28 januari hebben meer dan 20 leerlingen deelgenomen aan een workshop georganiseerd door Den Hulster Fashion. Onder leiding van Mevrouw Thelosen, Bugter en Martens leerden de leerlingen in een vier uur durende workshop verschillende technieken van borduren en appliceren met jeans en kant. Met passie en enthousiasme hebben leerlingen gewerkt tijdens deze creatieve middag. Leerlingen van Den Hulster Fashion zullen deze technieken toe gaan passen in hun volgende creaties die te bewonderen zijn tijdens onze modeshow aan het einde van het jaar. De foto's van deze middag spreken voor zich.

Dinsdag 10 februari organiseren mevrouw Peulen en Martens een workshop grimeren voor de carnaval. Leerlingen kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van hun naam en klas.

fashion49 fashion50 fashion51 fashion52 fashion53 fashion54 fashion55 fashion56 fashion57 fashion58 fashion59 fashion60 

11/2014

Kazuifels op de catwalk een groot succes!

Klik HIER voor de videoopnamens van Omroep Venlo.

fashion45 fashion46

fashion47

fashion48

10/2014

Meer dan 40 leerlingen waren er tijdens de eerste bijeenkomst. Ons eerste project wordt kazuifels op de catwalk een modeshow op 6 november in Domani.

Maar eerst een terugblik, een filmpje gemaakt door Ferry Geraards van de Den Hulster Fashion Day net voor de zomervakantie.

 09/2014

 

logo CDH Fashion

Voor alle leerlingen met een passie voor fashion

fashio45

 

Wat: informatiebijeenkomst Den Hulster Fashion
Wanneer: donderdag 2 oktober 2014
Tijd: 14.30 uur (je wordt hiervoor achteraf vrijgeroosterd)
Waar: lokaal B.038 (Technodôme)

Voor meer informatie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06/2014

Donderdag 19 juni was de spetterende afsluiting van het eerste jaar Den Hulster Fashion. De couturegroep volgde twee workshops, een haar- en visagieworkshop bij kapper Change een stylingworkshop bij C&A in Venlo. De dag werd afgesloten met een fotoshoot in en rondom de Maaspoort. We kijken terug op een geslaagd jaar van Den Hulster Fashion.

 

fashion42

 

fashion43

 

fashion44

04/2014

De masterclass Den Hulster Fashion 2014 zit er weer op.

Klik HIER voor de foto's.

02/2014

Den Hulster Fashion workshop jeans bij het Kunstencentrum.

fashion35 fashion36

fashion37 fashion38

fashion39 fashion40

fashion41

02/2014

Open huis

Fashion020 Fashion021

Fashion022 Fashion023

Fashion024

 

fashion26

fashion32

01/2014

Fashion Ateliers

fashion33

11/2013

Den Hulster Fashion couture groep bezoekt in Den Haag de inspireerde tentoonstelling "Chanel: de legende."

fashion25

fashion27

 

11/2013 Foto's Fashion Masterclasses

fashion31

 

10/2013 Nieuwe opzet FASHION

Eindelijk gaat College Den Hulster weer beginnen met fashion. Dit jaar starten we met een geheel nieuwe opzet. Er komt een couture klas waarin een groep leerlingen iedere week gaat werken aan een eigen collectie. Door het jaar heen zullen er ook nog diverse workshops georganiseerd worden.
Voor wie is Den Hulster fashion: iedereen voor wie fashion een must is. De informatie- en presentatiebijeenkomst van Den Hulster fashion is op woensdag 9 oktober om 14.30 uur in lokaal 070 (cultuurhoek). Leerlingen kunnen zich opgeven vóór dinsdag 8 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

09/2013

Fashion Design

fashion29

07/2013

Floriade talentenklas

fashion34

04/2013

Coach Heroes

fashion30

03/2013

Lipdub 2013

fashion28

 

02/2013 2e Fashion masterclasses

Tijdens de 2e masterclass Fashion maakten de leerlingen corsages geïnspireerd op Japanse origami bloemen.
Denise en Sophie verwerkten die bloemen in grote kragen en presenteerden ze aan de leerlingen en hun ouders.
De kragen zullen onderdeel worden van de jurkjes die de bruidsmeisjes dragen tijdens de modeshow op 21&23 maart.

03/2012 Fashion tijdens de masterclasses.

Bijzonder want de leerlingen kregen les van oud leerling Linda Friesen in het fashionlab in Venlo. Met veel enthousiasme en creativiteit werden er op twee ochtenden jurken ontworpen, gemaakt en geschouwd. Klik HIER voor de foto's.