College Den Hulster organiseert jaarlijks i.s.m. VVN afdeling Venlo en de politie, het verkeersexamen voor leerlingen uit groep 7 van scholen in de gemeente Venlo die zich daarvoor hebben aangemeld.

De fietsverkeersexamens voor leerlingen uit groep 7 van bijna alle Tegelse en Venlose basisscholen zijn op 16 - 17 en 18 april 2018 weer gehouden. Het Poortje, St. Jozefschool, Passe Partout, Toermalijn, Martinus, Cocon, Koperwiek, Willibrordus, Groeneveld, Taal&lent, De Meule, Kleurrijk, Montessori Venlo, Gemmaschool, School met de bijbel, Talentencampus, Nova Montessori, Maasveld en Zuidstroom waren van de partij.

Keuring van de fiets.
Om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen moet de leerling beschikken over een door VVN-vrijwilligers goedgekeurde fiets. Beoordeeld worden o.a. het profiel van de banden, spaken, remmen, zadel en de hoogte ervan, reflectoren, stuur en bel. Vaak kunnen fietsen door ondeugdelijke handvatten niet worden goedgekeurd. Zorg ervoor dat de handvatten intact zijn. Op verlichting wordt niet gekeurd, omdat het examen overdag plaatsvindt, maar het spreekt vanzelf dat een deugdelijke verlichting voor de zichtbaarheid van kinderen die in het donker fietsen zeer belangrijk is. De leerlingen ontvangen een OK-sticker als hun fiets op alle punten is goedgekeurd en daarmee tenminste voldoet aan de eisen van de verkeerswet.

fietscontrole

 

Nieuwe route.
Vanaf schooljaar 2016-2017 hebben de kinderen de nieuwe route gefietst. Een route met veel handelingen die ze moesten uitvoeren. De route is meer gecentraliseerd langs de Maas. Via de Prof. Gelissensingel, richting Maaskade, door de stad en weer via de rotondes en de Emmastraat terug naar Den Hulster.

route powerpoint2

Film van de nieuwe route.
Vanuit de motor is een filmpje gemaakt van de route die de kinderen fietsen.

Nieuw vertrekpunt.
Ook zijn we dit jaar vertrokken vanuit de poort van het VMBO-gebouw. De kinderen hebben hier minder overlast van de “grote” schoolgaande kinderen die continu het plein op- en affietsen. Daarnaast is er een groot voordeel dat we naast een overdekt gedeelte staan. Bij regenachtig weer kunnen we de kinderen voorbereiden en laten vertrekken vanuit het overdekte gedeelte.

IMG 2068

De posten.
In schooljaar 2017-2018 hebben 21 leerlingen van 4 Havo/Vwo zich opgegeven om deel te nemen aan het verkeersexamen-project. Hierdoor konden we 9 posten uitzetten. De posten stonden op de “gevaarlijkste” plaatsen op de route. Ze controleerden de handelingen die de kinderen moesten verrichten. Denk aan: hand uitsteken, voorsorteren, stoppen voor rood licht, voorrang verlenen…De posten hebben ook dit jaar weer een prima prestatie geleverd. Een zeer goede samenwerking tussen de posten, coördinator van Den Hulster, Veilig Verkeer Nederland en politie. Alle leerlingen zijn op een veilige manier vertrokken en teruggekomen van hun spannende examen.

IMG 2098

Veilig Verkeer Nederland (politie) en College Den Hulster.

Dit jaar heeft de politie wegens bezuinigingen verstek laten gaan. Gelukkig kon door een grote opkomst van vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland het fietsexamen gewoon doorgaan. Een prima samenwerking tussen VVN en de coördinator van College Den Hulster hebben bijgedragen aan een succesvol verkeersexamen 2018.

IMG 2100

 IMG 2069 IMG 2070 IMG 2076 IMG 2077 IMG 2079 IMG 2082 IMG 2087 IMG 2088 IMG 2101 IMG 2102 IMG 2109 IMG 2110 IMG 2111