College Den Hulster organiseert jaarlijks i.s.m. VVN afdeling Venlo, het verkeersexamen voor leerlingen uit groep 7 van scholen in de gemeente Venlo die zich daarvoor hebben aangemeld.

De fietsverkeersexamens voor leerlingen uit groep 7 van bijna alle Tegelse en Venlose basisscholen zijn op 15 - 16 en 17 april 2019 weer gehouden. SO Talentencampus, Taal en Llent, Groeneveld, Martinus, St. Jozefschool, Maasveld, Talentencampus, Nova Montessori, Toermalijn, School aan de vijver, Passepartout, Impuls, Sterrepad 't Ven, Zuidstroom, SBO Talentencampus, Koperwiek, Kleurrijk, Willibrordus, De Meule en Al Andalous waren van de partij.

Keuring van de fiets.
Om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen moet de leerling beschikken over een door VVN-vrijwilligers goedgekeurde fiets. Beoordeeld worden o.a. het profiel van de banden, spaken, remmen, zadel en de hoogte ervan, reflectoren, stuur en bel. Vaak kunnen fietsen door ondeugdelijke handvatten niet worden goedgekeurd. Zorg ervoor dat de handvatten intact zijn. Op verlichting wordt niet gekeurd, omdat het examen overdag plaatsvindt, maar het spreekt vanzelf dat een deugdelijke verlichting voor de zichtbaarheid van kinderen die in het donker fietsen zeer belangrijk is. De leerlingen ontvangen een OK-sticker als hun fiets op alle punten is goedgekeurd en daarmee tenminste voldoet aan de eisen van de verkeerswet.

fietscontrole

Film van de nieuwe route.
Vanuit de motor is een filmpje gemaakt van de route die de kinderen fietsen.

 

Nieuw vertrekpunt.
Ook zijn we dit jaar vertrokken vanuit de poort van het VMBO-gebouw. De kinderen hebben hier minder overlast van de “grote” schoolgaande kinderen die continu het plein op- en affietsen. Daarnaast is er een groot voordeel dat we naast een overdekt gedeelte staan. Bij regenachtig weer kunnen we de kinderen voorbereiden en laten vertrekken vanuit het overdekte gedeelte.

IMG 2068

De posten.
Dit schooljaar hebben 19 leerlingen van 4 havo/5 vwo zich opgegeven om deel te nemen aan het verkeersexamen-project. Hierdoor konden we 9 posten uitzetten. De posten stonden op de “gevaarlijkste” plaatsen op de route. Ze controleerden de handelingen die de kinderen moesten verrichten. Denk aan: hand uitsteken, voorsorteren, stoppen voor rood licht, voorrang verlenen…De posten hebben ook dit jaar weer een prima prestatie geleverd. Een zeer goede samenwerking tussen de posten, coördinator van VVN, Vrijwilligers Veilig Verkeer Nederland. Alle leerlingen zijn op een veilige manier vertrokken en teruggekomen van hun spannende examen.

De coördinator van College Den Hulster moest helaas verstek laten gaan i.v.m. een ernstige ziekte. We wensen hem veel beterschap. De coördinator VVN heeft zijn taak overgenomen.

IMG 2098

 IMG 2069 IMG 2070 IMG 2076 IMG 2077 IMG 2079 IMG 2082 IMG 2087 IMG 2088 IMG 2101 IMG 2102 IMG 2109 IMG 2110 IMG 2111