Wie zijn we, wat doen we?

De doelstelling van de Ouderraad is om de betrokkenheid van ouders bij de school te vergroten. Wij als ouders van de ouderraad zijn een extra informatiepunt voor alle ouders van de school. Als er vragen of problemen zijn kunt u bij ons terecht.

Wij vinden het belangrijk dat uw mening gehoord wordt en op de juiste plaats terecht komt. Ook als u vragen heeft over nieuwe ontwikkelingen op school bent u bij ons aan het goede adres.

Voorbeelden van onderwerpen die in de ouderraad besproken worden zijn o.a.:

• veiligheid
  • pesten
  • lesuitval

Kortom onderwerpen die ouders echt aanspreken.

Het is van groot belang dat ouders ook meedenken over schoolse zaken en hierin serieus genomen worden !

Daarom staan er ook regelmatig inhoudelijke thema's op onze vergaderingen. Wij worden dan door de schoolleiding of de betrokken leerkracht geïnformeerd over een bepaald onderwerp.

U moet dan denken aan zaken zoals:

• huiswerkbegeleiding
  • het maken van de lesroosters
  • uitwisseling van leerlingen met andere scholen
  • maatschappelijke stages

Daarnaast zijn wij natuurlijk een klankbord voor de directie en de geleding ouders in de medezeggenschapsraad

De ouderraad vergadert 1x per maand op school.

Daarnaast is de ouderraad present bij speciale gelegenheden zoals:

• open dag
  • voorlichtingsavonden
  • thema-avonden die de OR organiseert.

De ouderraad streeft ernaar een evenwichtige afspiegeling te zijn van alle leerlingen.

Derhalve bestaat de ouderraad uit ouders van leerlingen van VMBO, HAVO, (T)VWO, onder- én bovenbouw.

Net als in voorgaande schooljaren organiseren wij gemiddeld twee keer per jaar een thema-avond voor alle ouders over een onderwerp dat veel ouders aanspreekt.

De onderwerpen van de thema-avonden van afgelopen schooljaren waren:

• Omgaan met pubers in een multiculturele samenleving
  • Jongens en meisjes, een wereld van verschil?
  • Omgaan met geld is te leren.
  • Joepie! Een puber in huis
  • Puberbrein

Wilt u deelnemen aan de ouderraad:

Neem contact op met één van de ouderraad leden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.