Komende woensdag 11 oktober is internationale ‘Coming-Out day’. De dag waarop wordt gevierd dat iedereen open kan zijn over zijn of haar seksuele geaardheid. De leerlingenraad van College Den Hulster heeft besloten om hier dit jaar ook aan mee te doen, omdat ze vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich veilig moet kunnen voelen op school.

Ze hebben enkele activiteiten georganiseerd en hopen dat alle personeelsleden en leerlingen mee zullen helpen om er een mooie dag van te maken. Het plan is dat alle leerlingen en leraren op woensdag een paars kledingstuk dragen om te laten zien dat ze iedereen accepteren.
Coming Out is een uitdrukking die wordt gebruikt om het moment aan te duiden waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender voor zijn of haar seksualiteit uitkomt. De Coming Out Dag geeft hier aandacht, steun en support aan. Ieder jaar op 11 oktober is het Coming Out Dag. Coming Out Dag is er voor alle leeftijden en voor alle culturen. De dag wordt internationaal gevierd vanaf 1988.

coming out