Algemene informatie:
 
Thuisbasis
College Den Hulster, jouw nieuwe school? In ieder geval gewoon een goede school waar je snel een thuisgevoel krijgt. Binnen onze school krijg je de meeste lessen op je "thuisbasis" in je eigen gedeelte van het
schoolgebouw. Je voelt je daar snel op je gemak tussen leeftijdsgenoten. Het begeleidingsteam van docenten zorgt ervoor dat iedereen kan rekenen op persoonlijke begeleiding.

Schooltypes

College Den Hulster kent de schooltypes vwo, havo en vmbo. Op alle schooltypes van College den Hulster willen wij dat je kennis, inzicht en vaardigheden opdoet, die je uitstekend voorbereiden op een vervolgopleiding. Je leert actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend. Het vmbo kent de sectoren Zorg en Welzijn, Economie en Techniek. Je volgt de lessen in de nieuwe en gemoderniseerde gebouwen aan de Hagerhofweg in Venlo-Zuid.

Tweetalig vwo Engels

Wie zich extra wil inzetten kan zijn capaciteiten benutten in het Tweetalig vwo Engels. Met het Tvwo ben je het best voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs. Door uitwisselingen en studiereizen naar Engeland en Ierland verleg je ook letterlijk je grenzen. Het IB-eindcertificaat geeft je overal ter wereld toegang tot de universiteit. Nieuwsgierig? In onze Masterclasses en speciale proeflessen krijg je al een voorproefje. Het landelijke netwerk tto heeft een nieuwe site: www.ikkiestto.nl. Hier vind je allerlei informatie over tweetalig vwo Engels. Ook met hele aardige filmpjes.

Sport

College Den Hulster is een LOOT-school waar topsporters studie en sport prima kunnen combineren. Onze jeugdige VVV-talenten kunnen daarover meepraten. Onder andere Rachid Ofrany, Sjors Verdellen, Niels Fleuren, Willem Janssen, Samir El Gaaouiri, Paul Verhaegh en Ferry de Regt volgden aan College Den Hulster hun opleiding. Lichamelijke opvoeding kun je bij ons als examenvak kiezen. In de Sportstroom krijg je extra sport aangeboden om je talenten te ontwikkelen en prestaties te verbeteren. Alle sportactiviteiten vinden plaats in de splinternieuwe wedstrijdhallen en op de prachtige sportaccommodaties bij de school.

Technasium

Het Technasium is een nieuwe, moderne opleiding voor bèta-onderwijs binnen het havo en vwo. Leerlingen die voor deze onderwijsrichting kiezen krijgen het nieuwe schoolexamenvak Onderzoek & Ontwerpen. In dit vak werk je in projectvorm aan uitdagende bètatechnische opdrachten van externe opdrachtgevers uit de regio. Bij een succesvolle afronding ontvang je naast je havo- of vwo diploma ook een officieel erkend Technasiumcertificaat.

Techniek

Wil je een goede vakman of vakvrouw worden, waar altijd vraag naar is? Succes verzekerd, want je krijgt op onze school een prima opleiding. In het vmbo kun je kiezen voor bouw-, elektro-, instal-elektro, metaal- of motorvoertuigentechniek in het nieuwe Technodome. Daarnaast heeft het vmbo de afdelingen Handel en Administratie en Zorg en Welzijn. In het havo en vwo zijn we gestart met het Technasium. Je leert hierin op een ondernemende en onderzoekende manier in samenwerking met bedrijven.

Remedial Teaching:

In de maanden september en oktober worden alle brugklasleerlingen van College Den Hulster getest op leermoeilijkheden als dyslexie of taal- en spellingsproblemen (een zwak woordbeeld). Vervolgens wordt voor de leerlingen voor wie dit noodzakelijk blijkt een begeleidingsplan opgesteld. Afhankelijk van de problematiek van de leerling kan dit een begeleidingsplan van korte of lange duur zijn. Indien bij een leerling al een leermoeilijkheid is vastgesteld, wordt aan de hand van de verklaring en in overleg met je ouders of verzorgers gekeken naar de mogelijkheden.

Mediatheek:

De mediatheek is hét informatiecentrum van College Den Hulster voor de leerlingen en het personeel. In de mediatheek kan de leerling boeken en andere media (cd's, dvd's) lenen en naslagwerken raadplegen. Er zijn medewerkers aanwezig die de leerling wegwijs maken in de documentatie en de uitleen verzorgen.

Hulster Movies

Onze nieuwe aula is klaar om als professionele bioscoop in gebruik te worden genomen! Vanaf 1978 organiseert de Hulster Movies ieder schooljaar acht filmavonden. Deze voorstellingen vinden plaats op vrijdagavonden
in onze aula en beginnen om 19.00 uur. De films worden digitaal vertoond op ons nieuwe scherm van liefst 15m2 met een super geluidsinstallatie die garant staat voor een fantastisch Dolby Digital Surround Sound effect. Voor aanvang van de film en tijdens de pauze is het buffet geopend en wordt er muziek gedraaid. Het hoofddoel is dan ook: een leuke, gezellige filmavond samen met klasgenoten! Bij de samenstelling van het programma luisteren we altijd goed naar wat de meeste leerlingen leuke films vinden: humor, actie, spanning.

Culturele Avond

Direct vanaf de zomervakantie werken leerlingen, docenten en onderwijsondersteunende medewerkers aan de voorbereiding van de Culturele Avond: een inmiddels fameus geworden traditie van "totaaltheater", muziek, dans, toneel en decors.

Schoolorkest

Vanaf medio september repeteert regelmatig een groep musici onder leiding van de heer Perree om een muzikale bijdrage te leveren aan kerstconcert, Culturele Avonden en diploma-uitreiking.

Vastelaovend

De donderdag voor de vastelaovend is er een groot Vastelaovesbal voor de brugklassers en de leerlingen van leerjaar twee. Artiesten uit Groot-Venlo en o.a. het prinselijk trio van Jocus zijn ieder jaar van de partij om met de brugklasser te hossen en te springen.